Breaking news

ANL a finalizat construirea a 136 de locuinţe pentru tineri la Brăila

Agenţia Naţională pentru Locuinţe a finalizat 136 de locuinţe pentru tineri în municipiul Brăila, judeţul Brăila, în cartierul Brăiliţa, Strada Viilor, Vadul Catagatei, Etapa III.

anl brailaCele 106 apartamente cu două camere şi 30 de garsoniere au fost construite în cadrul Programului de construcţii “Locuinţe pentru tineri, destinate închirierii”, derulat de ANL.

Locuințele sunt repartizate în 11 blocuri cu regimul de înălţime S+P+2E+M (subsol, parter, 2 etaje şi mansardă).

Până în prezent, în cartierul Brăiliţa au mai fost finalizate 240 de locuinţe pentru tineri, iar în municipiul Brăila au mai fost construite alte 624 de locuinţe.

La recepţia celor 136 de locuinţe pentru tineri, organizată pe 23 septembrie, au participat secretarul de stat în Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, Sirma Caraman, directorul general al Agenţiei Naţionale pentru Locuinţe, George Ciprian Stan, prefectul judeţului Brăila, Vasilica Vîlcu şi primarul municipiului Brăila, Aurel Gabriel Simionescu.

Programul de construcții locuinţe pentru tineri, destinate închirierii, a fost lansat de ANL în anul 2001. Locuinţele sunt construite pe terenuri puse la dispoziţia Agenției de către autorităţile publice locale, beneficiarii fiind tineri între 18 şi 35 de ani, care îndeplinesc condiţiile prevăzute de lege pentru a putea accesa o astfel de locuinţă. Accesarea se face prin depunerea de cereri la primării, care urmează să întocmească listele de repartiţii şi întocmirea dosarelor.

În prezent, în urma ultimelor modificări legislative, locuinţele pentru tineri pot fi achiziţionate de chiriași, după o perioadă de închiriere de minimum un an, prin achitarea de rate lunare către autorităţile publice locale, prin contractarea de credite ipotecare, prin Programul Prima Casă sau cu achitarea integrală a preţului final din surse proprii.

Cei care doresc să-și cumpere locuința ANL în care stau cu chirie, vor plăti 328 de euro/metru pătrat, inclusiv TVA.