Breaking news

ANI spune că Radu Mazăre nu își poate justifica 170.000 de euro

Radu Mazăre, fost primar al Municipiului Constanța, în prezent aflat în stare de arest preventiv, este acuzat de ANI că nu își poate justifica suma de 170.000 de euro.

radu mazare - dna - aniAgenția Națională de Integritate a constatat existenţa unor diferenţe nejustificate, în cuantum de 137.570 Euro și 143.818 Lei, între averea dobândită şi veniturile realizate în perioada exercitării mandatelor de primar (iunie 2008 – mai 2015) de către RADU ȘTEFAN MAZĂRE, fost Primar al Municipiului Constanța, Județul Constanța.

Având în vedere cele de mai sus, Agenția Națională de Integritate a sesizat Comisia de cercetare a averilor din cadrul Curţii de Apel Constanța în vederea începerii acţiunii de control cu privire la modificările patrimoniale intervenite şi veniturile realizate de către RADU ȘTEFAN MAZĂRE în perioada iunie 2008 – mai 2015.

RADU ȘTEFAN MAZĂRE a fost informat despre declanșarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum și drepturile de care beneficiază – de a fi asistat sau reprezentat de un avocat şi de a prezenta date sau informații pe care le consideră necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris.

După informarea acestuia cu privire la existența unor diferențe nejustificate între averea dobândită şi veniturile realizate, RADU ȘTEFAN MAZĂRE nu a depus punct de vedere în acest sens.

Pe 22 mai 2015, Radu Mazăre și-a dat demisia din funcția de primar al Municipiului Constanța.

Pe 19 martie, Radu Mazăre și-a dat demisia din funcția de președinte al PSD Constanța, pe 2 aprilie a fost arestat preventiv, iar pe 6 aprilie a fost suspendat din funcție de către Prefectul județului Constanța.

DNA spune că în perioada 2006-2009, inculpatul Mazăre Radu Ștefan, beneficiind de ajutorul celuilalt inculpat, a solicitat și primit circa 2 milioane de euro de la reprezentanții a două societăți comerciale, în scopul facilitării emiterii documentațiilor de urbanism necesare dezvoltării unor proiecte imobiliare de tip mall, pe care aceste firme intenționau să le dezvolte în Constanța.

Sumele de bani au fost transferate sub forma unor contracte de publicitate fictive încheiate de reprezentanții societății respective cu o firmă controlată de inculpatul Mazăre Radu Ștefan atât direct, cât și prin intermediul celuilalt inculpat.