Breaking news

ANI l-a găsit incompatibil și pe Valentin Nicolau, fost șef al TVR

Agenția Națională de Integritate spune că Valentin Nicolau, fost șef al TVR și membru în Consiliul de Administrație al televiziunii publice, s-a aflat în stare de incompatibilitate întrucât a deținut simultan și funcția de administrator la o societate.

valentin nicolauPotrivit raportului ANI, Valentin Nicolau s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 26 iunie 2012 – 12 decembrie 2013, întrucât, simultan cu funcția de membru în Consiliul de Administrație al TVR, a deținut și funcțiile de administrator și director în cadrul S.C. NEMIRA PUBLISHING HOUSE S.R.L.

Valentin Nicolau deține în cadrul S.C. NEMIRA PUBLISHING HOUSE S.R.L. funcția de administrator (începând cu data de 21 iulie 2011) și funcția de director (începând cu data de 09 iunie 2011).

În perioada 26 iunie 2012 – 12 decembrie 2013, NICOLAU VALENTIN a deținut și funcția de membru în Consiliul de Administrație al Societății Române de Televiziune.

Dacă instanța de judecată va menține decizia ANI, Valentin Nicolau nu va mai putea ocupa o funcție sau o demnitate publică pe o perioadă de 3 ani de la data eliberării, destituirii din funcția ori demnitatea publică respectivă sau a încetării de drept a mandatului. Dacă persoana a ocupat o funcție eligibilă, nu mai poate ocupa aceeași funcție pe o perioadă de 3 ani de la încetarea mandatului. 

>