Breaking news

ANI cere demiterea lui Sergiu Andon şi a deputatului Pâslaru Costin

loading...

ANI solicită Camerei Deputaţilor, demiterea lui Sergiu Andon şi a lui Pâslaru Florin Costin.

Agenţia Naţională de Integritate pune beţe în roatele Guvernului USL, solicitând demiterea a doi deputaţi.

Potrivit ANI, sergiu Andon deputat PC şi Pâslaru Florin Costin deputat PSD, trebuie să părăsească Parlamentul României întrucât au fost declaraţi incompatibili cu funcţia deţinută.

Agenţia Naţională de Integritate solicită Camerei Deputaților aplicarea cu celeritate a sancţiunilor disciplinare, respectiv revocarea din functie a lui Andon Sergiu şi al lui Pâslaru Florin Costin, deputaţi în Parlamentul României, ca urmare a rămânerii definitive și irevocabile, în cazul lui Andon Sergiu, a sentinței civile nr. 2930/13.04.2011, cu consecința menținerii ca legal și temeinic a actului de constatare nr. 49/I.I./01.06.2009, şi a rămânerii definitive, prin necontestare, a raportului de evaluare nr. 119023/G/l.I./07.11.2011, privindu-l pe Pâslaru Florin Costin, în conformitate cu dispoziţiile art. 21, alin. (1) din Legea nr. 176/2010“, se arată în comunicatul de presă al ANI, remis exclusivNEWS.ro.

Agenţia Naţională de Integritate precizează că în conformitate cu dispozițiile art. 29, alin. (3) din Legea nr.176/2010:  Neaplicarea sancţiunii disciplinare sau neconstatarea încetării funcţiei publice, după caz, atunci când actul de constatare a rămas definitiv, constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă de la 50 lei la 2.000 lei, dacă fapta nu constituie infracţiune.

 

loading...