Breaking news

ANI cere confiscarea a 300.000 euro din averea deputatului PSD, Cristian Rizea

Agenția Națională de Integritate solicită autorităților statului confiscarea a 300.000 euro din averea deputatului PSD Cristian Rizea, întrucât demnitarul nu o poate justifica.

cristian_rizeaDupă ce DNA a început o anchetă pentru deturnarea a 1,1 milioane euro din fonduri europene, deputatul Cristian Rizea, a intrat şi în vizorul Agenţiei Naţionale de Integritate.

Deputatul PSD nu a trecut în declaraţia de avere toate veniturile dobândite în timpul exercitării funcţiei de deputat în Parlamentul României, în anii 2009 şi 2010.

În urma verificării averii deputatului Rizea, insepctorii ANI au constatat că există neconcordanțe în declarația de avere.

Mai exact, inspectorii ANI au descoperit că averea deţinută de soţii Rizea, conform datelor înscrise în evidenţele fiscale, este de aproape 400.000 de euro . Rizea a precizat în declarația de avere venituri totale obţinute de el şi de soţie de doar 70.000 de euro.

Rizea este bănuit că ar fi implicat și în spălarea de bani, ca urmare a unor tranzacţii bancare suspecte în valoare de 700.000 de euro şi 200.000 de euro.

Inspectorii ANI au constatată și faptul că deputatul Rizea nu a plătit impozit la stat pentru două tranzacţii imobiliare efectuate în martie 2006, contra sumelor de 210.000 de lei şi respectiv, 190.000 de euro.

Ca urmare a neregulilor constatate, ANI a sesizat Comisia de Cercetare de pe lângă Curtea de Apel Constanţa, Oficiului Naţional pentru Prevenirea şi Combaterea Spălării Banilor şi Agenţia Naţională de Administrare Fiscală pentru a se începe procedurile de verificare și confiscare a averii pe care deptatul nu o poate justifica.