Breaking news

ANI cere anularea mandatului de europarlamentar al lui Mircea Diaconu

loading...

Agenția Națională de Integritate a solicitat Curții de Apel București, anularea mandatului de europarlamentar al lui Mircea Diaconu.

mircea diaconu - parlamentul europeanANI continuă războiul cu Mircea Diaconu. După tentativa eșuată de a-i bloca candidatura la europarlamentare pe motiv că este incompatibil, și cea prin care solicita BEC să nu-i valideze mandatul de europarlamentar, ANI vrea în continuare să-l oprească pe Mircea Diaconu să ajungă la Bruxelles.

Președintele Agenției Naționale de Integritate a depus o solicitare la Curtea de Apel București prin care cere anularea mandatului de europarlamentar al lui Mircea Diaconu.

Actorul s-a declarat surprins de hotărârea ANI și a spus, pentru dcnews.ro, că: Dorel lovește din nou. Atât am de zis. Mai multe voi spune după ce voi vorbi cu avocații mei. Mă așteptam la ceva, dar nu la ceva atât de gros. Nu mai cred nimic și nici nu am crezut vreodată. Am datoria să nu mă opresc pentru oamenii care m-au votat. Este o datorie față de mine, dar și față de 7% dintre români. Nimeni nu mă poate înlocui în Parlamentul European. Repet: DOREL LOVEȘTE DIN NOU.

Mircea Diaconu a obținut pe 25 mai, 7% din totalul voturilor exprimate de români, mai exact 379.582 voturi. Mai mult decât PMP, PRM, PNȚCD, și alte partide.

Mircea Diaconu a declarat în direct prin telefon la emisiunea ”Esențial” de la Antena 3 că va discuta cu avocații lui despre solicitarea ANI și că își cere scuze pentru că a ”deranjat” multă lume. Diaconu a spus că dacă și-ar pierde mandatul de europarlamentar în baza solicitării ANI, România ar pierde definitiv un loc în Parlamentul European întrucât el este independent, nu are listă și nu are cine să-l înlocuiască.

Mircea Diaconu a spus că mandatul lui a fost validat de BEC și că pe 1 iulie 2014 va merge în Parlamentul European pentru prima ședință a noului legislativ.

loading...

Cmentariile sunt închise

English English French French Italian Italian Romanian Romanian