Breaking news

Angelique Kerber a câștigat în premieră turneul de tenis US Open

loading...

Angelique Kerber a câștigat sâmbătă seară, pentru prima dată în carieră turneul de tenis US Open de la New York, este cel al doilea titlu de Mare Șlem din carieră după cel din luna ianuarie de la Melbourne, Australian Open.

angelique-kerberAngelique Kerber încheie în forță ultimul turneu de Grand Slam al anului 2016. A început sezonul cu un succes la Australian Open și îl încheie și mai bine, reușind să devină și numărul unu mondial în tenis-ul feminin, detronând-o astfel pe Serena Williams după 186 de săptămâni consecutive.

Nemțoaica s-a impus sâmbătă seară în finala de la US Open în trei seturi, 6-3, 4-6, 6-4, în 2 ore și 7 minute, în fața cehoaicei Karolina Pliskova.

Pliskova a început ezitant finala și și-a pierdut serviciul încă în debutul partidei. Putea egala la 2-2, dacă la scorul de 2-1 nu rata mingea de break.

După ce a cedat primul set cu 3-6, cehoaica și-a revenit în setul doi pe care l-a câștigat cu 6-4.

Îns etul decisiv a mers bine până la scorul de 5-4, când presiunea finalei și-a spus cuvântul.

Cehoaica și-a pierdut la zero serviciul și Kerber devine prima jucătoare din Germania care se impune la New York după Steffi Graf, în 1996.

În urma acestei victorii, Angelique Kerber a intrat în posesia unui cec de 3,5 milioane de dolari și a 2.000 puncte WTA.

loading...
English English French French Italian Italian Romanian Romanian
>