Breaking news

Angela Moroşanu, descalificată în semifinale la Europenele de Atletism de la Goteborg

Angela Moroşanu a fost descalificată la două ore după ce câștigase semifinala în proba de 400 m în cadrul Campionatelor Europene de Atletism în sală de la Goteborg, Suedia.

Angela MorosanuAtleta româncă a fost descalificată pe motiv că în timpul cursei a a jenat-o pe rusoaica Ksenia Ustalova, care nu a terminat cursa.

Delegaţia Rusiei a introdus contestaţia, apreciind că Moroşanu a împiedicat-o pe Ustalova la intrarea pe coardă, la 200 m, iar judecătorii, după îndelungi deliberări, a acceptat explicaţiile.

Descalificarea a venit la mai bine de două ore de la încheierea cursei. Astfel că Angela Moroșanu nu va evolua în finala de azi de la 400 m unde avea șansă la medalie.

În finala probei feminine de lungime, Cornelia Deiac a terminat pe locul 7, cu 6,52 m, într-un concurs în care medaliatele s-au autodepăşit, intrând în formă exact în momentul oportun. A câştigat rusoaica Daria Klişina – 7,01 m, cel mai bun rezultat mondial al sezonului. Medalia de argint a fost obţinută de Eloyse Lesueur (Franţa) – 6,90 m, nou record naţional, iar pe locul 3 s-a situat suedeza Erica Jarder – 6,71 m, cea mai bună performanţă personală din carieră.

Duminică, în ultima zi a competiţiei ce se desfăşoară în impozanta Scandinavium Arena, vor lupta în finale şi 3 atlete românce, toate în reuniunea de dimineaţă: Anca Heltne (greutate, de la ora 12,10) şi semifondistele de la 3.000 m Roxana Bârcă şi Ancuţa Bobocel, cu startul prevăzut la ora 13,10.