Breaking news

Angela Gheorghiu, făcută praf în “The Guardian”: “Neconvingătoare şi vizuală ca un semafor”

loading...

Soprana Angela Gheorghiu a fost desființată de criticul muzical Andrew Clements într-un material publicat în “The Guardian”. Criticul a spus că jocul actoricesc din spectacolul “Tosca” a fost “vizual ca un semafor”.

angelaAngela Gheorghiu a fost făcută praf în “The Guardian”, de criticul Andrew Clementspentru prestaţia ei din spectacolul “Tosca”, pus în scenă la Royal Opera House din Londra.

Încă de la primele reprezentaţii, spectacolul “Tosca” de Giacomo Puccini a avut parte de critici lipsite de entuziasm. Pentru ultimele reprezentaţii ale acestui spectacol, distribuţia a fost însă schimbată, iar nume mari din muzica de operă precum Angela Gheorghiu, Jonas Kaufman şi Bryn Terfel au fost chemate de producătorii spectacolului, pentru a revitaliza show-ul, cu scopul de a le oferi spectatorilor o distribuţie de vis.

Deşi au dat tot ce aveau mai bun, artiştii au fost criticaţi de Andrew Clements de la The Guardian, care, în opinia sa,  ideea aducerii pe aceeaşi scenă a unor astfel de nume de referinţă din muzica de operă, pentru a impulsiona show-ul şi pentru a impresiona spectatorii, s-a dovedit uşor deplasată, spectacolul lor nu s-a ridicat niciodată la nivelul necesar pentru a trece dincolo de efectul negativ al unei producţii anoste.

În opinia aceluiaşi critic muzical,  prestaţia sopranei Angela Gheorghiu departe de a fi captivantă, tonalitatea sa fiind “uscată”, iar jocul ei actoricesc fiind “vizual ca un semafor”.

Angela Gheorghiu, în vârstă de 45 de ani, este un “superstar” al operei internaţionale, fiind, totodată, unul dintre cel mai bine vânduţi artişti de muzică clasică. Lansarea sa în străinătate a avut loc în 1992, la Covent Garden, cu “Boema”, de Puccini şi a cântat pe cele mai mari scene ale lumii.  Anul trecut, soprana a fost decorată cu Ordinul “Steaua României” în grad de Comandor.

loading...