Breaking news

Angajații Ministerului Economiei suspectați de fraude bancare, eliberați din funcție

Ministerul Economiei a decis eliberarea din funcție a celor patru angajați care sunt acuzați de procurorii DIICOT, de fraude bancare.

La doar câteva ore după ce DIICOT a făcut publică lista cu învinuiții din gruparea infracțională care a produs fraude bancare de proporții, Ministerul Rconomiei a anunțat că încetează colabrarea cu trei din cei patru angajați și îl suspendă din funcție pe cel de-al patrulea.

Ministrul Economiei a dispus încetarea activității in functiile ocupate de Mihai Grigoroiu,  Ionuț Cătălin Roșu și Mihail Andrei Atanasiu, implicate în dosarul anchetat de DIICOT, urmând să dispună suspendarea lor în situația în care DIICOT va lua măsura arestării preventive a celor 3 invinuiti, conform legii 188/1999, art.94, alin 1. În cazul domnului Aurel Saramet au fost demarate procedurile de suspendare din funcția deținută în cadrul Fondului Național de Garantare a Creditelor pentru I.M.M.- uri”, se precizează în comunicatul de presă al Ministerului Economiei.

În plus, în urma informațiilor apărute, Corpul de Control al ministrului economiei a demarat un control propriu pe aceasta tema.

Aurel Saramet este director al Fondului Național de Garantare a Creditelor pentru I.M.M.- uri, începand cu anul 2001.

Mihai Grigoroiu a fost șef serviciu din 2009 în cadrul OIIMM, exercitând temporar funcția de Director General Adjunct la AM POSCEE.

Ionuț Cătălin Roșu ocupa din 2010  funcția de auditor asistent în cadrul Serviciului de Audit Public Intern din cadrul OIIMM.

Mihail Andrei Atanasiu ocupa din 2009 funcția de consilier asistent la Direcția Generală Mediu de Afaceri în cadrul OIIMM.

Cei patru angajați ai Ministerului Economiei făceau parte dintr-un grup infracțional ce se ocupau cu înșelăciunile bancare, producând un prejudiciu estimat la 22 milioane euro.