Breaking news

Angajații de la Oltchim își primesc salariile iar combiatul își reia activitatea

Angajații combinatului chimic Oltchim Râmnicu Vâlcea au primit asigurări de la Ministrul pentru Dialog Social, Liviu Pop, că își vor primi salariile până pe 21 septembrie.

În urma discuților avute joi la asediul combinatului, între reprezentanții Oltchim și ministrul Liviu Pop s-a decis asigurarea finanțării pentru reluarea activității cât și plata salariilor restante.

Acordarea salariilor restante şi a tuturor drepturilor salariale, reprezentând 70% lichidare pe luna iulie, sume care s-au achitat săptămâna aceasta, restul de 30% urmând a fi achitat până la data de 21 septembrie. Finanţarea pentru repornirea combinatului Olchim şi salarii negociate între managementul societăţii şi reprezentanţii salariaţilor recunoscuţi”, se arată în minuta semnată în urma negicierilor.

Reprezentanţii salariaţilor au solicitat ca, până la data de 17 septembrie, să primească un răspuns cert referitor la finanţare. Drept urmare, luni, 17 septembrie, va avea loc o întâlnire cu ministrul Economiei, Daniel Chiţoiu, pentru a li se oferi lămuriri în privinţa acordării finanţării şi certitudini legate de procesul de privatizare, inclusiv numărul de firme care au depus, efectiv, oferta de cumpărare.

Angajații au primit asigurări că în cazul în care privatizarea eşuează, Oltchim nu va intra în procesul de lichidare.

Participanţii la întâlnirea au solicitat demisia liderului de sindicat Mihai Diculoiu şi a conducerii Biroului Executiv Central al Sindicatului (BECS) şi nerecunoaşterea acestora de către organele locale şi centrale.