Breaking news

Angajații Carrefour au protestat în fața sediului companiei, din cauza salariilor

În premieră în România, angajații celui mai mare și cunoscut lanț de hipermarketuri din țară, au ieșit în stradă ca să ceară salarii mai mari.

200 din cei 7.000 de angajați din România ai retailerului francez Carrefour, au protestat astăzi, între prele 11 și 13:00, în fața sediului companiei, cerând salarii mai mari.

În timp ce 200 de angajați erau în stradă, pe ploaie, în magazine, angajații au purtat banderole albe în semn de protest.

Acțiunea de protest a fost organizată de Sindicatele din cadrul grupului Carrefour: Sindicatul Salariaților Carrefour România, Sindicatul Market, Sindicatul Național Artima, Sindicatul Național Supeco, alături de Federația Sindicatelor din Comerț.  Acțiunea de pichetare a sediului companiei din Str Gara Herăstrău, Nr 4C, a avut următoarele revendicări:

  • Acordarea tichetelor de masă la valoarea maxim deductibilă
  • Acordarea primei de transport pentru angajații din toate formatele Carrefour

Compania franceză Carrefour SA are rezultate financiare foarte bune în România, cu o creștere anuală de 7% a cifrei de afaceri, potrivit datelor companiei. Aceste rezultate se datorează în mare măsură efortului miilor de angajați care asigură aprovizionarea, aranjarea corectă a mărfurilor și funcționarea zilnică a magazinelor. Acești angajați sunt plătiți în general la nivelul salariului minim sau în proximitatea acestuia.

CNS Cartel ALFA este alături de membrii săi și le susține revendicările. Contribuția angajaților la prosperitatea companiei trebuie recunoscută în mod corect, prin condiții de muncă și venituri decente!

>