Breaking news

Andy Murray s-a retas la Mastersul din Roma, chiar de ziua lui

 Andy Murray, cap de serie numărul trei la turneul Masters de la Roma, a abandonat în turul doi, chiar în ziua în care împlinește 26 de ani, după ce a reușit să egaleze scorul la seturi.

andy murrayAndy Murray nu va uita prea curând aniversarea din 2013, petrecută chiar pe terenul de zgură de la Mastersul din Roma. Și asta pentru că a fost cât pe ce să fie învins de ibericul Marcel Granollers.

Scoțianul a avut puterea să revină în joc în setul doi de la 1-4, și să-l câștige în tie-break cu 7-5, deși a suferit o accidentare.

După ce a câștigat setul doi, Andy Murray a anunțat că se retrage pentru că nu mai poate continua. Durerile insuportabile l-au determinat pe numărul doi mondial să renunțe la partidă.

A fost cea mai inspirată decizie a lui Andy Murray care as tras cu dinți să egaleze scorul la seturi și să se retragă din meci chiar în ziua în care împlinea 26 de ani, dar fără să fie învins.

Spaniolul, locul 37 ATP, a câștigat primul set cu 6-3, iar în setul doi a făcut brake-ul în debutul setului doi, dar și-a pierdut mai apoi serviciul , astfel că Andy Murray a egalat scor 1-1.

Din păcate, scoțianul a pierdut și al doilea serviciu, astfel că ibericul a preluat conducerea cu 2-1. După care Andy Murray și-a întins prosopul pe zgură în fața băncii sale și a chemat fizioterapeutul care l-a examinat și i-a făcut câteva exerciții de mobilitate, întrucât scoțianul a acuzat dureri în partea stângă  a corpului.

După pauza medicală care a durat circa 7 minute, meciul s-a reluat, cu ibericul la serviciu care a reușit să și-l câștige, distanțându-se la 3-1 pe tabela de scor.

Din cauza durerilor și a condiției fizice precare, Andy Murray și-a pierdut și al treilea serviciu astfel că spaniolul s-a distanțat la 4-1.

În mod surpinzător, scoțianul a reușit să revină în joc de la 1-4, la 4-4 ca mai apoi să câștige setul doi în tie-break.

Ibericul a reușit să întrerupă seria de trei puncte câștigătoare a lui Andy Murray, făcând brake-ul care l-a readus în avantaj scor 5-4.

Din păcate Marcel Granollers și-a pierdut serviciul cu care putea câștiga meciul. Socrul s-a egalat la 5-5, iar Andy Murray a preluat conducerea cu 6-5. Ibericul a reușit să își câștige cu dificultate serviciul și a împins setul doi în tie-break.

Ibericul și-a anulat singur șansele de a câștiga tie-break-ul și implicit meciul, după ce la scorul de 5-4, a ratat pe propriul serviciu cele două mingi.

A câștigat setul doi dar a anunțat că se retrage din meci. Astfel că Marcel Granollers s-a calificat în turul trei al probei de simplu de la Roma.