Breaking news

Andy Murray s-a calificat cu greu în sferturile de finală la Madrid

Meci fabulos făcut joi seară pe nocturnă de scoțianul Andy Murray și francezul Gilles Simon, care s-a încheiat în dimineața zilei de vineri, după aproximativ trei ore de joc.

andy murray si gilles simonAndy Murray și Gilles Simon au făcut un meci superb joi seară pe arena din Madrid. Tensiunea din ultimul set al partidei a făcut ca deznodământul calificării în sferturi să nu fie intuit de nimeni, întrucât scorul se răsturna spectaculos de la un serviciu la altul.

Gilles Simon a început în forță meciul, reușind să își adjudece primul set în fața scoțianului, cu 6-2. În setul doi, francezul a pierdut serviciul fix când nu trebuia și Murray s-a impus cu 6-4, astfel că meciul s-a decis în setul trei.

Simon a reușit să revină în meci, în setul decisiv, de la 0-3, după ce a câștigat trei game-uri consecutive și a egalat scorul la 3-3.

Francezul și-a continuat jocul consistent salvând la scorul de 6-5, două mingi de meci cu care scoțianul putea închide partida.

Astfel că francezul și-a câștigat serviciul, a egalat la 6-6, iar soarta partidei s-a decis în tie-break.

Gilles Simon a reușit să revină în tie-break de la 4-1, la 4-4, a mai pierdut un mini-brake și Murray conducea cu 6-5. Însă scoțianul a pierdut și el un mini-brake și astfel scorul s-a egalat la 6-6. Din păcate, Simon a urmat la serviciu și a ratat voleul de backhand la fileu și l-a trimis pe Andy Murray în sfertul de finală.

Este pentru a 11-a oară când Gilles Simon este învins de Andy Murray, în cele 12 partide jucate în turneele oficiale.

În sfertul de finală, Andy Murray, al treilea favorit al turneului de la Madrid, va juca cu cehul  Tomas Berdych.