Breaking news

Andy Murray l-a învins pe Novak Djokovic în finala de la Wimbedon, câștigând în premieră turneul londonez

Andy Murray a reușit să câștige duminică, la Londra, în premieră turneul de tenis masculin de la Wimbledon după e s-a impus în trei seturi în fața sârbului Novak Djokovic.

andy murray si djokovicLa 77 de ani distanță de când un britanic a câștigat turneul, Andy Murray și-a împlinit visul și a câștigat pentru prima dată în carieră râvnitul trofeu de la Wimbldeon.

Britanicul a profitat de faptul că Nole a fost într-o formă proastă, marcat de semifinala disputată cu Del Potro.

Novak Djokovic a jucat catastrofal în primul set, oferindu-i lui Andy Murray nu mai puți de șase mingi de brake. Britanicul a fructificat două dintre ele și a reușit astfel să își adjudece primul set cu 6-4, după 59 de minute de joc.

Sârbul a început mai bine setul doi, reușind să facă brake la scorul de 2-1 pentru el, distanțându-se la 3-1 și mai apoi la 4-1 pe propriul serviciu. Din păcate și-a pierdut de două ori serviciul, astfel că britanicul a revenit în meci de la 1-4, la 6-5 și mai apoi și-a adjudecat și al doilea set cu 7-5.

Deși a început catastrofal setul trei, Djokovic a reușit să revină în set de la 0-2, la 4-2, după ce a făcut de două ori brake. Însă Murray a reușit să facă de două re-brake și să revină în set la 5-4.

Finalul setului trei a fost fantastic și extrem de tensionat. Sârbul reușind să-i anuleze trei mingi de meci, britanicului și chiar a obținut trei mingi de re-brake.

Finala de la Wimbledon a fost a patra de Grand Slam jucată de Djokovic cu Murray, fiind a doua din 2013, după cea de la Australian Open.

Andy Murray își trece astfel în palmares astfel al doilea turneu de Mare Șlam după cel de la US Open câștigat  în 2012. Murray a jucat  pentru a doua oară consecutiv finala de la Wimbledon, după ce în 2012 a fost învins de Roger Federer.

Pentru câștigarea turneului londonez, Murray va primi un cec în valoare de 1600.000 de lise sterline și 2000 de puncte ATP.