Breaking news

Andrei Ştefănescu povesteşte Legenda vişinie la TVR

Legenda Vișinie, un sport show dedicat echipei Rapid Bucureşti începe joi, 17 octombrie, ora 24.00, la TVR 1 şi online, pe TVR+.

legenda visinieRapid Bucureşti este, probabil, echipa cu cea mai veche tradiţie din România, cu o istorie aparte şi care aparţine deopotrivă maselor şi elitelor.

Este un simbol al rezistenţei prin sport şi cultură, prima ei denumire fiind chiar „Asociaţia Culturală şi sportivă CFR”.

Din 17 octombrie, TVR 1 difuzează în fiecare joi, la miezul nopţii, Legenda vişinie, emisiune dedicată echipei Rapid Bucureşti, jucătorilor, antrenorilor, dar şi suporterilor săi. Legenda este povestită, pentru telespectatorii TVR 1 şi pentru cei care urmăresc programul online, pe TVR+, de Andrei Ştefănescu, solistul trupei Alb Negru, suporter declarat al echipei din Giuleşti.

Am crescut cu Rapid. I-am văzut, cred, toate meciurile, multe dintre ele chiar pe stadion, indiferent de condiţiile meteo în care s-a jucat. Mă bucur mult că TVR îi dedică o emisiune, este o recunoaştere a valorii echipei şi a tot ce înseamnă ea în fotbalul românesc. Iar propunerea de a o prezenta mă onorează, îmi dă ocazia de a fi şi mai aproape de echipa mea de suflet. Sper ca ea să ajungă şi la sufletele celor care o vor urmări”, spune Andrei înainte de prima ediţie a Legendei vişinii.

Emisiunea de joi noapte aduce în prim-plan actorii principali de astăzi – jucătorii, antrenorii, finanţatorii şi, nu în ultimul rând, suporterii, care, mai ales în cazul Rapidului, sunt o lume aparte şi demnă de toată atenţia.

Telespectatorii vor afla cum este viaţa echipei de astăzi, cu ambiţiile ei, cu atmosfera tipică din fotbal, cu antrenamente şi conflicte ivite în interiorul vestiarului şi pe teren. Dar nu vor fi ocolite nici momentele de istorie, care vor dezvălui, pas cu pas, ediţie cu ediţie, minunata poveste a Rapidului.

Gazda emisiunii va participa la antrenamente, urmând echipa peste tot – la conferinţele de presă, în cantonamente etc. – iar jucătorii vor fi antrenaţi şi în altfel de competiţii: karaoke, carting, dans, paint-ball, handbal, rugby.

Telespectatorii vor vedea ce înseamnă pregătirea pentru fiecare meci, vor asculta discursul antrenorului şi vor trăi tensiunea dinaintea partidei. Viaţa galeriei, trăirile şi întâmplările acesteia vor figura, de asemenea, în program.

Legenda vişinie spune cine au fost şi sunt suporterii acestei echipe, dezvăluie destine ale unor suporteri celebri sau mai puţin celebri ai Rapidului, încercând să descopere istoria acestei minunate galerii, de la legendarii muncitori ai anilor ‘20 până la Clubul Aristocratic din care a făcut parte inclusiv regretatul Florian Pittiş.

Echipa Rapid a fost înfiinţată de muncitori şi aclamată de toţi cei care locuiesc în cartierele din zona stadionului Giuleşti. Totodată, este singura echipă care are un Club Aristocratic, ai cărui membri sunt intelectuali din cele mai diverse domenii. Rapid a fost întotdeauna expresia fotbalului frumos, a fair-play-ului şi a magiei unor jucători ca Ştefan Auer, Iuliu Baratky, Bazil Marian, Titus Ozon, Rică Raducanu, Liţă Dumitru, Nicolae Lupescu, Nicolae Manea, Ion Goanţă, Nicolae Stanciu, Daniel Pancu, Daniel Niculae. Echipa a supravieţuit şi datorită extraordinarilor ei suporteri, care au umplut arena din Giuleşti chiar şi atunci când echipa a jucat în divizia B.

Meciurile echipei Rapid Bucureşti se văd în direct la TVR 1, TVR 3 şi online, pe TVR+, unde telespectatorii au ocazia să întâlnească marile nume ale fotbalului autohton.