Breaking news

Andrei Plăcintă va sta 4,5 ani după gratii. Înalta Curte i-a refuzat recursul

Andrei Plăcintă, fiul fostului Ministru al Tineretului și Sportului, Sorina Plăcintă, a fost condamnat definitiv, luni seară, de către Înalta Curte, la 4,5 ani de închisoare cu executare.

andrei placintaÎnalta Curte a respins recursul lui Andrei Plăcintă și a menținut decizia Curții de Apel București, dată pe 7 martie 2013.

Andrei Plăcintă va asta patru ani și jumătate după gratii pentru tentativă de omor și ultraj contra bunelor moravuri. Pentru acuzația de tânhlărie, Plăcintă a fost achitat de Curtea Supremă.

Curtea de Apel București a mărit pedeapsa în cazul lui Andrei Plăcintă, față de decizia inițială a Tribunalului București.

Decizia Curții de Ape București a venit la aproximativ un an de zile de când Tribunalul București a decis să-l condamne Răzvan Andrei Plăcintă la trei ani cu suspendare.

Andrei Plăcintă a fost trimis în judecată la începutul lunii iunie 2011, de către procurorii Parchetului Capitalei, care-l acuză de tentativă de omor calificat, tâlhărie, ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea ordinii şi liniştii publice, în legătură cu un incident petrecut în 6 decembrie 2010, pe strada Berzei din Capitală.

În urma cercetărilor s-a stabilit că, în seara 6 decembrie 2010, pe fondul unor neînţelegeri cu partea vătămată H.I.D., inculpatul a lovit-o pe aceasta şi a deposedat-o de un telefon mobil, iar ulterior s-a urcat cu picioarele pe capota şi plafonul autoturismului părţii vătămate, pe care l-a deteriorat, în sensul că i-a îndoit capota şi i-a spart luneta.

Andrei Plăcintă, a recunoscut în faţa instanţei că a fumat canabis cu prietenii, la vârsta de 15-16 ani, când era elev la un liceu din Elveţia, ţară care tolerează consumul de droguri uşoare.

Andrei Răzvan Plăcintă a fost arestat preventiv pentru 29 de zile în 8 decembrie 2010, în urma unei decizii a Tribunalului Bucureşti, fiind eliberat în 6 ianuarie 2011.

Pe latură civilă, instanţa a luat act de faptul că Spitalul Universitar a fost despăgubit anterior, astfel că a respins acţiunea unităţii sanitare.

Instanţa a mai constatat şi faptul că victimele lui Andrei Plăcintă nu s-au constituit părţi civile în proces, astfel că nu a fost obligat la plata unor despăgubiri în cazul acestora.

Decizia magistraţilor de la Curtea de Apel Bucureşti nu este însă definitivă, ea poate vi atacată cu recurs la completul de trei judecători de la Înalta Curte de Casație și Justiție.