Breaking news

Andrei Plăcintă, condamnat la 4,5 ani închisoare cu executare

Andrei Plăcintă, fiul fostului Ministru al Tineretului și Sportului, Sorina Plăcintă, a fost condamnat joi de Curtea de Apel București, la patru ani și jumătate de închisoare cu executare pentru tentativă de omor și ultraj contra bunelor moravuri.

andrei placintaCurtea de Apel București a mărit pedeapsa în cazul lui Andrei Plăcintă, față de decizia inițială a Tribunalului București.

La aproximativ un an de zile de când Tribunalul București a decis să-l condamne Răzvan Andrei Plăcintă la trei ani cu suspendare, Curtea de Apel i-a dat azi, 4, 5 ani dar cu executare.

Andrei Plăcintă a fost trimis în judecată la începutul lunii iunie 2011, de către procurorii Parchetului Capitalei, care-l acuză de tentativă de omor calificat, tâlhărie, ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea ordinii şi liniştii publice, în legătură cu un incident petrecut în 6 decembrie 2010, pe strada Berzei din Capitală.

În urma cercetărilor s-a stabilit că, în seara 6 decembrie 2010, pe fondul unor neînţelegeri cu partea vătămată H.I.D., inculpatul a lovit-o pe aceasta şi a deposedat-o de un telefon mobil, iar ulterior s-a urcat cu picioarele pe capota şi plafonul autoturismului părţii vătămate, pe care l-a deteriorat, în sensul că i-a îndoit capota şi i-a spart luneta.

Andrei Plăcintă, a recunoscut în faţa instanţei că a fumat canabis cu prietenii, la vârsta de 15-16 ani, când era elev la un liceu din Elveţia, ţară care tolerează consumul de droguri uşoare.

Andrei Răzvan Plăcintă a fost arestat preventiv pentru 29 de zile în 8 decembrie 2010, în urma unei decizii a Tribunalului Bucureşti, fiind eliberat în 6 ianuarie 2011.

Pe latură civilă, instanţa a luat act de faptul că Spitalul Universitar a fost despăgubit anterior, astfel că a respins acţiunea unităţii sanitare.

Instanţa a mai constatat şi faptul că victimele lui Andrei Plăcintă nu s-au constituit părţi civile în proces, astfel că nu a fost obligat la plata unor despăgubiri în cazul acestora.

Decizia magistraţilor de la Curtea de Apel Bucureşti nu este însă definitivă, ea poate vi atacată cu recurs la completul de trei judecători de la Înalta Curte de Casație și Justiție.