Breaking news

Andrei Petrișor, consilier la Timișoara, ridicat de poliție într-un dosar de evaziune fiscală

Andrei Petrișor, consilier local la Timișoara și fiul avocatului Petre Petrişor, fost președinte de tribunal, reținut de anchetatori în urma perchezițiilor de marți dimineață.

andrei petrisorAnchetatorii români au demarat marți dimineață, 22 de percheziţii au loc în Timişoara, Drobeta Turnu Severin şi Strehaia, la sediile a 13 firme şi la locuinţele a 15 administratori de societăţi comerciale.

În urma acestor descinderi, au fost reținute șase persoane, printre care și Andrei Petrișor, consilier local la Timișoara.

Andrei Petrişor,  este consilier local la Timișioara din partea PSD și este fiul unui cunoscut avocat din oraş, Petre Petrişor, fost preşedinte al Tribunalului Timiş şi judecător al Curţii de Apel Timişoara, al cărui nume a apărut în dosarul Mujea Marcelini şi Zaher Iskandarani.

Andrei Petrişor deţine o firmă de produse farmaceutice și a fost ridicat din locuinţa sa din Timişoara și dus la audieri.

Printre cele patru persoane ridicate din Mehedinţi se află fraţii Alin şi Mihai Udrişte, care deţin la Drobeta Turnu Severin mai multe magazine alimentare, dar şi o firmă de panificaţie.

Acesta este acuzat că împreună cu celelalte cinci persoane derulau afaceri în sensul că își vindeau între firmele lor mai multe produse doar pe factură, astfel încât să scape plata taxelor și impozitelor către bugetul de stat, producând în acest fel pagube de circa două milioane de euro.

La Strehaia, percheziţiile s-au desfășurat la palatele unor romi din localitate. În acest dosar este vizat şi un om de afaceri din Drobeta Turnu Severin care are firme în domeniul panificaţiei, reţeaua este suspectată de infracţiuni economice.

În perioada 2008-2012, în calitate de reprezentanţi ai unor societăţi comerciale în relaţia cu partenerii şi luând decizii cu privire la angajări şi plăţi, au dispus înregistrări de tranzacţii comercaile fictive în valoare de peste 5 milioane de euro, sustrăgându-se de la plata TVA şi a impozitului pe profit.

Andrei Petrișor împreună cu cele cinci persoane reținute au fost duși la audieri, urmând ca procurorii să stabilească dacă emit ordonanță de reținere pentru 24 de ore pe numele acestora.