Breaking news

Andrei Petrişor a scăpat de închisoare după ce a plătit 700.000 de euro statului român

Consilierul local din Timişoara Andrei Petrişor, audiat marți, într-un dosar de evaziune fiscală, a plătit 700.000 de euro și astfel a scăpat de arest.

andrei petrisorPe 15 ianuarie 2013, consilierul local PSD de la Timișoara, Andrei Petrișor a fost ridicat de poliție și dus la secție pentru audieri într-un dosar de evaziune fiscală al cărui prejudiciu se ridică la circa 2 milioane de euro.

Audierile au survenit în urma a 22 de percheziţii ce au avut loc marți în Timişoara, Drobeta Turnu Severin şi Strehaia, la sediile a 13 firme şi la locuinţele a 15 administratori de societăţi comerciale.

Andrei Petrişor deţine o firmă de produse farmaceutice și a fost ridicat din locuinţa sa din Timişoara și dus la audieri.

Acesta este acuzat că împreună cu celelalte cinci persoane derulau afaceri în sensul că își vindeau între firmele lor mai multe produse doar pe factură, astfel încât să scape plata taxelor și impozitelor către bugetul de stat, producând în acest fel pagube de circa două milioane de euro.

Poliția Timiș a precizat că Andrei Petrișor a scăpat de urmărirea penală și implicit de arestul preventiv întrucât ar fi plătit suma de 700.000 de euro ce acoperă o parte din prejudiciul de 2 milioane de euro constatat de anchetatori.

În replică, Andrei Petrișor susţine că nu a fost ridicat de acasă, ci a primit o citaţie să se prezinte la audieri. Iar tată-l consilierului susține că fiul său nu a plătit niciun leu drept prejudiciu pentru că nu avea de ce să facă acest lucru.

Andrei Petrişor,  este consilier local la Timișioara din partea PSD și este fiul unui cunoscut avocat din oraş, Petre Petrişor, fost preşedinte al Tribunalului Timiş şi judecător al Curţii de Apel Timişoara, al cărui nume a apărut în dosarul Mujea Marcelini şi Zaher Iskandarani.