Breaking news

Andrei Mocanu a cucerit turneul RTP 100 GOLD CUP 2022

Andrei Tiberiu Mocanu, în vârstă de 25 de ani, din Giurgiu, a cucerit duminică, 12 iunie 2022, primul său titlu în cadrul circuitului Romanian Tenis Premium.

Andrei Mocanu, desemnat favorit numărul cinci al turneului RTP 100 GOLD CUP 2022, a fost la un pas de eliminare în optimi de finală, de către Florin Tudorache. după ce i-a trecut glonțul pe la ureche în optimi de finală, Mocanu s-a impus lejer în sferturi de finală iar în semifinale a avut viață grea cu Christian Paul Tutunaru pe care l-a învins la limită, scor 10-9, 10-9. În finală s-a impus relativ lejer, scor 10-6, 10-5 în fața lui Matei Dănuț. Grație câștigării primului său turneu RTP din carieră, Andrei Mocanu a fost recompensat cu celebra cutie cu șosete oferită de Laboratorul de șosete, 150 lei, 50 lei voucher RTP, o sticlă de vin de la Crama Oprișor și trofeul Campionului RTP personalizat de Leonte Cupe și Trofee. De luni, Andrei Mocanu este avansat la nivel mediu în circuitul RTP și este calificat la Turneul Campionilor RTP 2022.

Dănuț Matei a bifat prima sa finală RTP din carieră, după cinci meciuri pline de suspans și mult noroc. În primul tur a fost condus cu 6-1 și 7-2 de Nicu Petrușan, dar s-a impus la punct decisiv. În setul doi a fost condus cu 4-1 și a revenit spectaculos impunându-se cu 10-6. Apoi în optimi l-a eliminat pe favoritul numărul trei al turneului, Alexandru Tătulescu, în sferturi s-a impus în două seturi în fața lui Nicolae Orbișor, favorit numărul opt, iar în semifinale a câștigat dramatic în fața lui Nicu Păsăroiu care a ratat două mingi de meci. Dănuț Matei a fost recompensat cu un premiu în valoare de 150 lei, o sticlă de vin de la Crama Oprișor și trofeul finalistului. Este calificat însă la RTP Finals 2022.

Arbitrii turneului RTP 100 GOLD CUP 2022 au fot Nicu Petrușan, Alexandru Boboc, Paul Tutunaru, Cristian Tudose, Dan Ionuț și Vivienne Tutunaru.

>