Breaking news

Andrei Leonte, la un pas de a rămâne fără premiul de 200.000 euro

Scandal de proporții la X factor România. Câștigătorul concursului ar putea să fie descalificat. Andrei Leonte, câștigătorul X Factor România, este la un pas de a pierde premiul de 200.000 de euro cât și contractul cu casa de discuri întrucât ar fi mințit organizatorii.

La două luni și jumătate de la câștigarea primei ediții a X Factor România, Andrei Leonte nu a primit niciun leu din marele premiu în valoare de 200.000 de euro.

Reprezentanții Antena 1 spun că Andrei Leonte ar fi minţit într-o declaraţie dată pe propria răspundere la înscriere. în care spunea că nu are contract cu altă casă de producție muzicală.

Antena 1 anunta telespectatorii și votanțiiX Factor că va acorda marele premiu odată cu clarificarea declarațiilor date deAndrei Leonte la înscrierea în concurs, declarații care s-ar afla în contradicție cu regulile acestui format internațional”, se arată în comunicat.

Oficialii Antena 1 au demarat o anchetă pentru a se stabili dacă Andrei Leonte avea semnat un contract cu o casă de producție muzicală.

”Postul de televiziune își rezervă dreptul de a verifica aceste circumstanțe, pentru ca premiul constând în 200.000 euro și un contract cu o casă de discuri să fie acordat în conformitate cu regulamentul. Potrivit acestuia, în concurs sunt acceptați doar participanții care nu se află într-o relație contractuală cu vreo casă de discuri, iar declarația se face pe propria răspundere”, se mai precizează în comunicat.

Potrivit unei anchete preliminare, Andrei Leonte avea contract cu o casă de discuri, fapt interzis de regulament, aşa că nu poate intra în posesia marelui premiu.

Termenul limită de încasare a banilor de la X Factor este stabilit pentru sfârşitul lunii martie. Dacă se dovedește că Andrei a mințit în declarație el va fi descalificat și va rămâne și fără premiul de 200.000 de euro, fără titlu și fără contractul cu casa de discuri.

Pe 14 februarie, Andrei Leonte și-a lansat primul single din carieră, intitulat ”Radio Girl” și compus de Laurențiu Duță.