Breaking news

Andrei Gherasim a triumfat la turneul aniversar RTP cu numărul 100

Andrei Gherasim a cucerit duminică, 24 iulie 2022, turneul RTP cu numărul 100 în proba de simplu masculin. În finală l-a învins pe Alexandru Ivănescu. 64 de jucători a reunit la start turneul aniversar RTP.

Andrei Gherasim, cap de serie numărul zece la turneul aniversar RTP, a bifat șase victorii consecutive în decurs de nouă ore și și-a trecut în palmares trofeul RTP cu numărul 100. Pe o căldură infernală, Andrei Gherasim a avut parte de adversari puternici. În semifinală, la un punct a câștigat partida în fața liderului RTP, Adrian Căruceiru. În finală, după ce a câștigat la limită primul set, cu scorul de 10-8 în fața lui Alexandru Ivănescu, din cauza căldurii, setul doi a fost cu mari fluctuații de joc. Andrei Gherasim a mărturisit la finalul partidei că nu mai vedea nimic pe teren decât mingea și racheta și că a avut mari dificultăți să încheie partida, însă este bucuros pentru că și-a trecut în palmares al doilea trofeu RTP după cel cucerit în 5 iunie 2022.  Cele 1000 de puncte primite în dar pentru participarea la turneul aniversar, îl propulsează în premieră pe locul 16 RTP. Alături de trofeul turneului cu numărul 100, Andrei Gherasim a mai primit și o sticlă de vin de la Crama Oprișor, un voucher RTP în valoare de 30 lei și celebra cutie cu șosete de la Laboratorul de Șosete.

Alexandru Ivănescu, cap de serie numărul 14 la turneul aniversar RTP, a bifat a doua finală RTP consecutivă în doar șapte zile. Pe 17 iulie 2022 a cucerit turneul RTP 500. Alexandru Ivănescu a reușit un turneu grozav, dovedind că este în formă și că promite să câștige și alte trofee RTP. Pentru performanța de azi, Alex Ivănescu a primit trofeul finalistului, personalizat de Leonte Cupe și Trofee, 1000 de puncte RTP, un voucher RTP în valoare de 30 lei și o sticlă de vin de la Crama Oprișor.

În premieră, în circuitul Romanian Tenis Premium s-a jucat și finala mică

Adrian Căruceriu, principal favorit la turneul aniversar RTP, a jucat finala mică unde s-a impus în fața lui Cosmin Argintaru. A fost pentru prima dată când la un turneu RTP se joacă și finala mică între jucătorii învinși în semifinale. Grație celor 1000 de puncte RTP primite la turneul aniversar, Adrian Căruceriu a revenit pe locul unu RTP. În plus, a fost recompensat și cu trofeul pentru locul trei la turneul cu numărul 100, o stică de vin de la Crama Oprișor și un voucher RTP în valoare de 30 lei.

Cosmin Argintaru, cap de serie numărul 13 la turneul aniversar, a fost doborât de căldura sufocantă și a pierdut la mare luptă, semifinala cu Alexandru Ivănescu. În finala mică nu a mai avut energia necesară să se impună în fața lui Adrian Căruceriu. Pentru acest efort deosebit, Cosmin Argintaru a fost recompensat cu trofeul locului 4, un voucher RTP în valoare de 30 lei și o sticlă de vin de la Crama Oprișor.

Arbitrii turneului aniversar cu numărul 100 au fost: Vivienne Tutunaru, Robert Benga, Vlad Pața, Luchian Cincu, Adrian Vătășescu, Paul Christian Tutunaru, Răzvan Orlando Negru, Alexandru Boboc, Cristian Ivanenco, Tiberiu Vasilache și Mircea Trocaru.

Primul turneu RTP în proba de simplu masculin a fost organizat în data de 24 septembrie 2017 la București.

>