Breaking news

Andrei Gerea, propus la Minsiterul Economiei în locul lui Varujan Vosganian

Deputatul PNL, Andrei Gerea, este propunerea partidului pentru Ministerul Economiei în locul senatorului Varujan Vosganian, care și-a dat demisia din Guvern.

andrei gereaAndrei Gerea, liderul deputaților PNL și  vicepreşedinte al organizaţiei PNL Agreş a fost prezentat marți într-o conferință de presă de către Crin Antonescu.

Liderul PNL a declarat că Gerea a fost votat în unanimitate de Biroul Politic al PNL, cu 58 de voturi „pentru”.

Andrei Gerea, fostul lider al grupului parlamentar din Camera Deputaţilor, membru al Comisiei Economice, a fost propunerea făcută şi votată în unanimitate cu 58 de voturi. Este propunerea noastră pentru Ministerul Economiei. Este o variantă discutată şi agreată de premier. Este un minister foarte greu, în general, pentru că există subiecte de agendă foarte presante, urgente şi complicate, de felul Oltchim. Este însă şi un minister important. Sper ca o generaţie nouă să-şi facă intrarea şi să treacă proba de foc. Cred în capacitatea lui Gerea de a face faţă în acest minister”, a spus Antonescu, după şedinţa BPN.

Deputatul PNL Andrei Gerea a mulțumit pentru încrederea acordată de colegii săi și a spus că îl așteaptă o misiune grea la Economie.

Vă mulţumesc pentru încrederea acordată astăzi. E o sarcină care mă onorează, dar, având în vedere toatre greutăţile, nu-i de natură să mă cocoşeze, totuşi mă emoţionează. Sper să fac faţă cu brio. E un minister greu. Traversăm o perioadă dificilă. Sunt multe lucruri nerezolvate încă, dar sunt convins că, împreună cu colegii mei, vom reuşi sa ne ducem la bun sfârşit sarcinile pe care le avem. Sper să am aceeaşi performanţă pe care am avut-o prin toate locurile prin care am fost”, a spus Andrei Gerea.

Deputatul a spus că primul lucru pe care-l va face dacă va fi validat în funcția de ministru, este să se retragă din comisia parlamentară specială pentru Roșia Montană.

Antonescu a precizat că premierul Victor Ponta și-a dat acordul pentru această nominalizare.

Viitorul ministru al Economiei a spus că una dintre priorităţile sale este privatizarea Oltchim.

Varujan Vosganian şi-a anunţat, în 7 octombrie, demisia din funcţia de ministru, la câteva ore după ce Senatul României s-a opus începerii urmăririi penale a acestuia în dosarul DIICOT privind subminarea economiei naționale.

>