Breaking news

Andrei Gerasim, succes uriaș la primul turneu RTP. A cucerit RTP MASTERS OPEN 2022


Prima ediție a turneului RTP MASTERS OPEN 2022 a fost câștigată duminică, 5 iunie 2022, de către Andrei Gherasim din București. Jucătorul de 18 ani, l-a învins în finală pe Mircea Viciu.

Andrei Gherasim, aflat la primul său turneu de simplu masculin în cadrul circuitului RTP, a reușit cinci victorii într-o zi și a plecat acasă cu valorosul trofeu al turneului RTP MASTERS OPEN 2022. În cele cinci meciuri jucate, a pierdut doar cinci game-uri, unul cu liderul RTP, Florin Mirea, în optimi de finală, două în sferturi cu Emilian Munteanu și două în semifinale cu Al Tawel Sabri Vlad. Pentru primul ău turneu RTP câștigat, Andrei Gherasim a fost recompensat cu 2000 de puncte RTP, trofeul campionului personalizat de Leonte Cupe și Trofee, o sticlă de vin de la Crama Oprișor, o cutie cu șosete de la Laboratorul de Șosete și un premiu în valoare de 400 lei. Pentru că nivelul său de joc este peste cel amator, din iulie, Andrei Gherasim va evolua în circuitul RTP Pro rezervat jucătorilor de nivel profesionist.

Mircea Viciu a fost surpriza turneului, reușind să acceadă în finală după patru meciuri foarte bune. A fosta a doua finală RTP jucată de Mircea Viciu după cea din 2021, când pe 26 septembrie 2021 a fost învins de Daniel Goidescu în finala RTP 250. Pentru finala din 5 iunie 2022, mircea Viciu a fost recompensat cu un premiu în valoare de 300 lei, 1500 puncte RTP, trofeul finalistului și o sticlă de vin de la Crama Oprișor. Este trecut de azi, la nivel Avansat în circuitul RTP și este calificat la RTP FINALS 2022.

Arbitrii turneului RTP MASTERS OPEN 2022 au fost Alex Boboc, Robert Benga, Adrian Vătășescu, Sorin Bădărău, Răzvan Orlando Negru, Andrei Mocanu, Mircea Trocaru, Cristian Ivanenco și Andrei Gherasim.


>