Andrei Chiliman, primarul Sectorului 1 a fost reținut de către procurorii DNA

Andrei Chiliman a fost reținut joi seară, pentru 24 de ore, de către procurorii DNA Ploiești, sub acuzația de trafic de influență.

andrei chiliman - dnaLa patru ore de când a fost luat cu mandat de pe Aeroportul Otopeni și dus la audieri la DNA Ploiești, primarul Andrei Chiliman a și fost reținut de procurori și urmează să fie dus la judecător cu mandat de arest preventiv pentru 30 de zile.

Andrei Chiliman, este acuzat de procurorii anticoruptie de trafic de influență. Potrivit DNA, primarul ar fi încasat 10% din valoarea contractelor de lucrări publice.

În cursul dimineții, procurorii au descins la sediul Primăriei Sectorului 1. Percheziţiile ar avea legătură cu dosarul lui Iulian Herţanu, cumnatul premierului Victor Ponta.

“Procurori din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Ploieşti efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni asimilate celor de corupţie şi infracţiuni de corupție și asimilate celor de corupție comise în perioada  2006 – 2015. În cursul zilei de 18 iunie 2015, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, sunt efectuate  percheziții domiciliare în 7 locații, situate în municipiul București, dintre care una este sediul unei instituții publice, restul reprezentând domiciliile unor persoane fizice”, se arată în comunicatul DNA.

Banii ar fi fost împărțiți între Vlad Moisescu, Andrei Chiliman, Ioana Costescu și Ion Brad și PNL după cum urmează: 30% ar fi primit Andrei Chiliman, 15% ar fi primit Vlad Moisescu, 15% Ioana Costescu, 15% Ion Brad și 10% PNL Sector 1.

300 de mii de lei ar fi fost plătiți de către Gheorghe Boeru, în 2012, chiar în sediul Primăriei sectorului 1, potrivit unor surse apropiate anchetatorilor. Banii ar fi ajuns în mâinile lui Vlad Moisescu prin intermediul consilierei personale a lui Andrei Chiliman, dar și cu ajutorul lui Ion Brad. Procurorii spun că acei 300 de mii de lei au fost înmânați de Vlad Moisescu lui Andrei Chiliman.

Mai mult, o parte din banii care ar fi ajuns de la Boeru în buzunarele lui Chiliman, spun procurorii DNA, ar fi provenit dintr-un contract încheiar de firma lui Boeru cu Hidro SC Prahova, firma administrată aproape în integralitate de către CJ Prahova, aceeași firmă care i-a acordat și firmei lui Iulian Herțanu, Grossman, un contract privind extinderea și modernizarea rețelei de canalizare din Comarnic.

Andrei Chiliman este primar al Sectorului 1 Bucureşti din luna iunie 2004.

>