Breaking news

Andrei Butnaru, campion la debutul în circuitul de tenis al RTP

Andrei Butnaru a devenit duminică, 18 septembrie 2022, în premieră campion RTP, chiar la debutul în circuitul Romanian Tenis Premium, după ce a cucerit turneul RTP PREMIUM 2022.

Zi de vis pentru Andrei Butnaru la debutul său în circuitul RTP. A bifat șase victorii și a cucerit primul său titlu RTP din carieră. În primul tur a beneficiat de abandonul lui Andrei Țigău, iar în finală, după ce a câștigat primul set cu 4-0, adversarul său, Andrei Gherasim s-a retras din cauza unei accidentări la încheietura mâinii drepte. La ceremonia de premiere, Andrei Butnaru a mărturisit că cel mai dificil meci din cele disputate, a fost cel din optimi de finală cu Cristian Gabriel Liahovici. Pentru primul său titlu RTP din carieră, Andrei Butnaru a fost recompensat cu un premiu în valoare de 400 lei, cutia cu șosete de la Laboratorul de Șosete, o sticlă de vin de la Crama Oprișor, trofeul turneului RTP PREMIUM, un vouhcer RTP în valoare de 50 lei și 1500 puncte RTP care-l propulsează direct pe locul 44 RTP. Andrei Butnaru este calificat la Turneul Campionilor RTP din 6 noiembrie 2022.

Andrei Gherasim, desemnat cap de serie numărul nouă la turneul RTP PREMIUM, a avut un meci foarte greu în semifinale cu Adrian Căruceiru, terminat la punct decisiv. Din cauza efortului fizic depus în semifinală, nu a mai avut energie pentru finală și articulația mâinii drepte a început să-l doară după primul set al finalei, cedat cu 0-4 și a fost nevoit să abandoneze finala. Pentru a treia finală RTP din carieră jucată, Andrei Gherasim a fost recompensat cu un premiu în valoare de 300 lei, trofeul finalistului, o sticlă de vin de la Crama Oprișor și un voucher RTP în valoare de 50 lei, plus 1100 de puncte care-l propulsează pe locul 8 RTP.

Prima ediție a turneului RTP PREMIUM 2022 a reunit la start 38 de jucători, dintre care, patru au debutat în premieră în circuit: Andrei Butnaru, Mihnea Chivulescu, Petru Pîrlițeanu și Andrei Țigău.

>