Breaking news

Andrei Bădin, suspendat de B1 TV, după ce DNA i-a deschis dosar penal de șantaj și luare de mită

loading...

B1 TV l-a suspendat din funcție pe Andrei Bădin, după ce ieri, presa națională a relatat faptul că realizatorul tv este anchetat penal de DNA, sub acuzația de șantaj și luare de mită.

andrei badin - b 1 tvDNA a început urmărirea penală a lui Andrei Bădin, după ce preşedintele Consiliului Judeţean Mehedinţi, Adrian Duicu, i-a făcut plângere penală pentru şantaj.

Potrivit news-mehedinţi.ro, în urmă audierii lui Duicu, procuroii au găsit în interceptările telefonice de la dosar, o convorbire în care Bădin îi cere “bani de concediu” lui Duicu.

Din interceptările realizate de procurori, Andrei Bădin i-a spus lui Duicu că deține mai multe înregistrări şi poze compromiţătoare cu ministrul Rovana Plumb, pe care intenţionează să le difuzeze în cadrul emisiunii “Aktual B1”.

Preşedintele Consiliului Judeţean Mehedinţi îi spune lui Bădin să nu facă emisiunea. Realizatorul promite că dacă primește bani de excursie, circa 5000 lei, nu va face emisiunea.

Adrian Duciu este de acord şi îi cere lui Bădin un cont pentru a-i putea transefera suma de bani cerută, care a fost virată din contul uneia din cele trei societăţi deţinute de către familia Duicu.

Urmare a anchetei penale, conducerea B1 TV a decis să-l suspende pe Andrei Bădin.

„În urma informaţiilor apărute în presă privind o posibilă punere sub învinuire penală a jurnalistului Andrei Bădin, B1 TV a hotărât ca, până la clarificarea situaţiei de către organele competente, să suspende atât apariţia sa în emisiunile televizate ale postului cât şi implicarea în deciziile editoriale. Andrei Bădin beneficiază în mod firesc de prezumţia de nevinovăţie şi suntem convinşi că va lămuri acuzaţiile care i se aduc. Totuşi, din respect pentru telespectatorii noştri, simpla suspiciune de încălcare a codului deontologic al profesiei de jurnalist ne-a determinat să luăm, de comun acord cu Andrei Bădin, decizia de retragere a sa din emisiunile postului”, se arată în comunicatul de presă al B1 TV, remis exclusivNEWS.ro.

La scurt timp după publicarea acestei știri DNA a dat un comunicat oficial prin care anunță demararea urmăririi penale pe numele lui Andrei Bădin.

În luna august 2013, numitul Bădin Andrei-Dan, realizator al unei emisiuni televizate, difuzată de un post de televiziune național, a pretins și primit de la un denunțător suma de 5.000 de lei, pentru a nu continua o campanie de presă care viza, la acel moment, pe Ministrul Mediului și al Schimbărilor Climatice. Suspectului Bădin Andrei-Dan i s-a adus la cunoștință calitatea procesuală în conformitate cu prevederile art. 307 Cod de procedură penală„, se precizează în comunicatul DNA. 

Drept urmare, B1 TV a revenit cu un nou comunicat de presă în care precizează:  În continuarea informării trimise anterior şi ca urmare a comunicatului de presă emis între timp de către Direcţia Naţională Anticorupţie prin care se confirmă demararea procesului de urmărire penală în cazul jurnalistului Andrei Bădin, B1 TV îşi reafirmă decizia de suspendare a acestuia din emisiunile postului nostru de televiziune. De asemenea, B1 TV va solicita tuturor jurnaliştilor săi precum şi personalului cu atribuţii editoriale, angajaţi sau colaboratori, să depună o declaraţie de interese în care să precizeze dacă acordă, direct sau indirect, consultanţă sau orice alt tip de servicii, pe baza unui contract sau fără contract, politicienilor, partidelor politice, funcţionarilor publici, demnitarilor sau altor categorii de persoane fizice şi juridice, relaţii de colaborare care ar intra în contradicţie cu prevederile codului deontologic al jurnaliştilor sau cu legile în vigoare, sau care le-ar putea afecta independenţa deciziilor editoriale.

loading...