Breaking news

Andrei Anghel este românul ucis în avionul doborât de ruși în Ucraina

Andrei Anghel este numele românului decedat în catastrofa aviatică de joi, produsă în estul Ucrainei, după ce insurgenții proruși au tras o rachetă sol aer în aeronava companiei Malaysian Airlines.

andrei anghelAndrei Anghel avea dublă cetățenie, română și canadiană și era student în anul doi la Universitatea de Medicină și Farmacie din Cluj, la secția în limba engleză, alături de iubita lui Olga Ioppa de naționalitate germană.

S-a arborat un steag de doliu pe clădirea Decanatelor. Este un mic semn de respect pe care conducerea Facultăţii de Medicină şi UMF îl aduc faţă de cei doi studenţi dispăruţi atât de tragic. Şi studenţii de la UMF se organizează pentru a aduce un ultim omagiu colegilor lor de la Facultatea de Medicină, anul II, secţia engleză, care au decedat în accidentul aviatic. Este vorba despre un student cu dublă cetăţenie, română şi canadiană, şi o studentă de naţionalitate germană”, a spus Anca Buzoianu, decanul Facultăţii de Medicină a UMF.

Amândoi se aflau în avionul doborât joi de rușii din Ucraina, întrucât cei doi studenți urmau să participe la un simpozion internațional despre SIDA, organizat la Melbourne în Australia.

Un avion Boeing-777, aparţinând companiei Malaysia Airlines şi care făcea legătura dintre Amsterdam şi Kuala Lumpur, s-a prăbuşit joi în regiunea Doneţk cu 298 de persoane la bord. Primele informații furnizate de oficialii ucrainieni indică faptul că aeronava civilă a fost doborâtă cu o rachetă sol aer lansată de către insurgenții proruși.

andrei anghel si Olga Ioppa