Breaking news

Andrei Andronie, condamnat la 7 ani închisoare pentru că a ucis în 2011 doi oameni cu mașina

loading...

Andrei Traian Andronie va sta următorii șapte ani din viață în spatele gratiilor, pentru că în 2011 a produs un grav accident rutier în București, pe Calea Floreasca, soldat cu doi morți.

Andrei AndronieBeizadeaua Andrei Andronie și-a primit vineri, pedeapsa pentru că a luat viața a două persoane. Un taximetrist şi o tânără și-au pierdut viața, în urma accidentului produs de Andronie, iar alte trei persoane au fost rănite. Curtea de Apel Bucureşti a decis vineri, definitiv, ca Andrei să stea după gratii 7 ani și nu cinci ani și șase luni, așa cum stabilise inițial Judecătoria Sectorului 1.

Andrei Andronie a primit o pedeapsă de şase ani de închisoare pentru ucidere din culpă şi trei ani pentru că a refuzat să se supună testelor pentru stabilirea alcoolemiei. Curtea de Apel a dispus ca la condamnarea cea mai grea să adauge un spor de pedeapsă de un an, Andrei Andronie urmând să execute şapte ani de închisoare. Din pedeapsă va fi scăzută perioada în care Andronie a fost arestat, adică o lună de zile  (6 noiembrie – 6 decembrie 2011).

“În temeiul art.39 alin.1 lit.b Cod penal, art.45 alin.1 și 5 Cod penal aplică inculpatului pedeapsa cea mai grea, de 6 ani închisoare sporită cu 1 (un) an, urmând ca inculpatul Andrei Traian Andronie să execute pedeapsa principală de 7 ani închisoare și 5 ani interzicerea drepturilor prev. de art.66 alin.1 lit.a,b și i Cod penal”, se arată în decizia instanței.

După ce i-au majorat pedeapsa de închisoare cu un an și jumătate, judecătorii au redus cuantumul daunelor morale acordate părților civile (3 persoane) de la 80.000 de euro fiecare la 25.000 euro fiecare și alte daune solicitate de alte cinci persoane de la 50.000 euro la 10.000 euro fiecare.

Curtea de Apel București a menținut pedeapsa inițială de nouă luni de închisoare cu suspendare în cazul lui Petruț George Barbu, un alt șofer implicat în accident.

Instanţa a admis astfel acţiunile civile formulate de Corneliu Micu, Emilia Micu, Ianula Sofia Grama Micu, Luana Ramona Neamţu, Maitner Eugen Micu, Janina Ştefania Dincă, Marcela Nistor şi George Ciprian Nistor şi i-a obligat în solidar pe cei doi inculpaţi la plata unor daune materiale şi morale, reţinând culpa lui Andronie de 90% la producerea accidentului şi a lui Barbu de 10%.

Despăgubirile vor fi achitate către rudele victimelor, de către companiile SC Omniasig Vienna Insurance Group SA şi SC Astra Asigurare Reasigurare SA.

Pe 5 noiembrie 2011, Andrei Andronie, care atunci avea 20 ani, conducea cu viteză un autoturism marca BMW pe calea Floreasca din București. Poliţiştii au încercat să-l oprească în trafic pe Andrei Andronie, însă acesta a refuzat să oprească, astfel încât o mașină a Poliției a plecat în urmărirea lui. Când a ajuns la intersecția cu str. Gheorghe Bănciulescu, tânărul a intrat în coliziune cu o altă mașină, a pierdut controlul asupra direcției de mers și a pătruns pe contrasens, unde a intrat în impact cu un taxi, care era staționat lângă bordură.

În urma impactului, au decedat șoferul taxiului, Robert Ștefan Micu, și un pasager din taxi, Ana Maria Nistor. De asemenea, trei prieteni ai lui Andrei Andronie care se aflau în mașina acestuia au fost răniți.

Taximetristul Robert Ştefan Micu şi Ana Maria Nistor au murit pe loc, iar alte trei persoane au fost rănite şi transportate atunci la spital.

Andrei Andronie a refuzat să se supună testării aerului expirat iar după ce a fost condus la INML a refuzat recoltarea probelor biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

Tânărul le-a declarat polițiștilor că nu îl interesează urmările acțiunii sale, întrucât urmează să plece din țară, fiind student în Olanda, încercând să mituiască polițiștii, spunându-le că tatăl lui îi va îngropa în bani, dacă îl ajută să scape.

Andrei Andronie s-a predat la vineri în jurul orei 18.00, Secţia 2 Poliţie, iar în jurul orei 19,00 a ajuns la Penitenciarul Rahova unde va sta în carantină 21 de zile.

loading...