Breaking news

Andreea Ulmeanu: titlu mondial după 15 ani de gimnastică

Andreea Ulmeanu  a făcut parte din lotul național de gimnaste care a câștigat pentru România ultimul titul mondial în concursul pe echipe.

andreea1Deși  are în palmares un titlu de campioană mondială cu echipa în 2001, puțini sunt cei care își aduc aminte de gimnasta  Andreea Ulmeanu.  La patru ani și jumătate, Andreea Ulmeanu a pășit pentru prima dată în sala de gimnastică la Clubul sportiv din Timișioara.

La 13 ani este selectată în echipa națională de gimnastică și merge la Centrul Olimpic de la Deva. Colegă de generație cu Andreea Răducan și Simona Amânar, Andreea Ulmeanu a avut neșansa de a face parte dintr-o generație cu prea multe gimnaste valorase. Așa se face că la prima ei participare la Campionatul  Mondial de Gimnastică în 1999 la TianJin, China, a fost rezerva de lux a lotului național.

Istoria s-a repetat și  în anul 2000 când a participat la Olimpiada de la Sydeny, când a fost tot rezervă. În timp ce colegele de lot urcau pe podium pentru a primi medaliile de aur în concursul pe echipe, Andreea se afla în tribune și le privea cu bucurie dar și cu tristețea în suflet că nu se afla alături de ele pe podiumul de premiere.

În anul 2001 norocul îi surâde și face parte din echipa de bază care participă la Campionatul Mondial de Gimnastică de la Gent, Belgia. În concursul pe echipe a evoluat la sol și sărituri și alături de celelalte gimnaste reușește să câștige titlul mondial.

”Am fost bucuroasă că am contribuit la câștigarea celui de-al cincilea titlu mondial în concursul pe echipe”, a declarat Andreea Ulmeanu pentru exclusivNEWS.ro.

După 15 ani de gimnastică de performanță la cel mai înalt nivel, uzura și antrenamentele istovitoare zi de zi,  își spun cuvântul. Departe de ochii presei, și de scandalurile din gimnastică, în 2003, Andreea Ulmeanu părăsește în liniște lotul olimpic de la Deva și își încheie cariera de gimnastă.

Cu un titlu de Campioană Mondială în buzunar, Andreea Ulmeanu a fost dată uitării, atât de Federația Română de Gimnastică cât și de autoritățile locale din Timișoara. În prezent locuiește la Timișoara, unde lucrează ca antrenor de fitness la World Class.