Breaking news

Andreea Răducan a cedat după doar doi ani. Gimnasta şi-a dat demisia de la Şefia FRG

Andreea Răducan şi-a dat demisia din funcţia de Preşedinte al Federaţiei Române de Gimanstică motivând că i-a fost mai uşor pe bârnă ca gimnastă, decât şefă la Federaţie.

Andreea Răducan şi-a dat demisia ca urmare a eşecului echipelor naţionale şi feminine de gimnastică care au ratat calificarea la Jocurile Olimpice de Vară de la Tokyo.

„Neîndeplinirea obiectivului, calificarea echipelor la Jocurile Olimpice de la Tokyo, m-a făcut să consider că e nevoie de schimbare, că poate nu sunt omul potrivit la conducerea federaţiei. Sub o formă sau alta o parte din membrii Comitetului Executiv nu doresc să facă o schimbare, spunând că nu sunt soluţii. Nu sunt dispusă în continuare să-mi asum ceea ce nu se doreşte a se face în continuare, motiv pentru care am decis după şedinţa Comitetului Executiv să pun punct prezenţei mele în frunte Federaţiei Române de Gimnastică. Voi rămâne în continuare alături de gimnastica românească. Cred că şi din cauza orgoliilor foarte mari ajungem în această situaţie. Am avut discuţii corecte cu antrenorii federali. Dacă nu e timp sau nu există soluţii eu nu pot să continui în acest ritm. Cu regret părăsesc această federaţie şi vreau să mulţumesc partenerilor noştri MTS şi COSR care au fost alături de noi. Nu cred că au fost lucruri pe care noi să le fi cerut fără a avea un răspuns afirmativ. Problema rămâne că noi nu putem să ne ridicăm la nivelul cerinţelor partenerilor noştri. Au fost multe lucruri pe care propuse, dar puţine au avut un răspuns…Pe bârnă era mult mai simplu decât să rămân aici ca preşedinte al federaţiei.”, a declarat Andreea Răducan.

În vârstă de 36 de ani, Andreea Răducan a fost aleasă în funcţia de Preşedinte al Federaţiei Române de Gimanstică pe 4 august 2017.

Interimatul la FRG va fi asigurat de Vicepreşedintele Maria Fumea. Adunarea Generală a Federaţiei urmând a se organiza în luna februarie 2020.

Răducan cere demiterea antrenorilor Nicolae Forminte şi Marius Urzică întrucât sunt principalii responsabili de ratarea calificării la olimpiadă.

Ambele echipe ale României – cea feminină, antrenată de Nicolae Forminte și cea masculină, pregătită de Marius Urzică, au ratat calificarea la Jocurile Olimpice de anul viitor de la Tokyo.

România vă fi reprezentată la Jocurile Olimpice de la Tokyo doar de Maria Holbură la individual-compus și Marian Drăgulescu la sărituri.

>