Breaking news

Andreea Panțuroiu vrea un nou record personal la Naționalele de Atletism în proba de triplusalt

Campioană europeană de tineret la triplusalt în 2017, Andreea Panțuroiu, este noua sportivă a clubului CSM București. Ea va concura în premieră pentru gruparea din capitală la Campionatul Național indoor, programat în acest weekend, în Sala „Lia Manoliu”.

Andreea își propune să doboare sâmbătă propriul record personal (14.33 metri). Eleva antrenoarei Mihaela Nicoară va participa apoi pe 8 februarie, alături de elita mondială a acestei probe, la concursul IAAF World Tour de la Madrid, iar pe 17 februarie va reprezenta România la Campionatul Balcanic de la Istanbul, unde își propune cucerirea medaliei de aur.

„Mă bucur foarte tare că o să fac parte din echipa CSM București și o să încerc să dau tot ce pot pentru a aduce rezultate acestui club, să fie mândri de mine. În luarea deciziei a contat și faptul că Gabriela Szabo (n.r directorul general al clubului) a fost pentru mine un model, încă de mică am admirat-o și mi-am dorit să ajung și eu o mare campioană la atletism”, a precizat Panțuroiu, aleasă locul 2 în topul celor mai bune atlete din 2017 la Gala Atletismului Românesc de luna trecută.

Marele vis rămâne însă o medalie la CM Indoor de la Birmingham (1-4 martie). În 2016, sportiva născută pe 24 februarie 1995 ocupa locul 5 la CM de la Portland (SUA)

„Îmi propun titlul național în weekend și un nou record personal deoarece îmi place mult pista de la Lia Manoliu. Urmează apoi Balcaniada, unde am ca obiectiv medalia de aur. Având în vedere că m-am pregătit bine atât fizic, cât și psihic, cel mai mare vis al meu este să sparg gheața încă din primul an oficial de seniorat și să obțin o medalie la Campionatul Mondial de sală”, a subliniat cu optimism noua sportivă a clubului CSM București.

Palmares Andreea Panțuroiu:

Campioană europeană de tineret (U23) la Bydgoszcz (Polonia) în 2017

Locul 5 la CM sală la Portland (SUA) în 2016

Campioană balcanică la Pitești în 2016

Vicecampioană europeană de tineret U23 la Tallin (Estonia) în 2015

Locul 5 la CM junioare U20 la Eugene (SUA) în 2014

Campioană națională senioare la Cluj Napoca în 2016

Cvintuplă campioană națională de sală (3 ori la triplusalt și de 2 ori la pentathlon)

Elita atletismului românesc în Sala „Lia Manoliu”

La etapa finală a Campionatului Națională de Sală vor participa cei mai titrați atleți români în activitate. CSM București va fi reprezentată de 22 sportivi, cele mai sonore nume fiind vicecampionul olimpic la triplusalt Marian Oprea, Angela Moroșanu (3 participări la Jocurile Olimpice) și vicecampionul mondial de sală la aruncarea greutății Andrei Gag. Programul competiției include două reuniuni: sâmbătă (începând cu 15.30) și duminică (începând cu 13.30).