Breaking news

Andreea Marta, soția lui Codruț Marta, fost consilier al lui Blejnar, arestată pentru proxenetism

Procurorii DIICOT au emis miercuri ordonanță de reținere pentru 24 de ore pe numele lui Andreea Marta, soția lui Codruț Marta, fost șef de cabinet al lui Sorin Blejnar. Andreea Marta este acuzată de proxenetism și prostituție.

Procurori din cadrul Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism au destructurat o rețea de prostituție din care făcea aprte și Andreea Marta.

Acesta este acuzată de procurori că împreună cu Lungu Maria Magdalena coordonau gruparea de proxenetism și livrau fete frumoase către oameni importanți din România.

Începând cu anul 2010, numitele MARTA (fostă LUNGU) ANDREEA-ELENA de 28 ani şi LUNGU MARIA-MAGDALENA, de 38 ani au coordonat această grupare, procedând la racolarea persoanelor cu o situaţie materială foarte bună, cărora le-au facilitat întâlniri cu diferite tinere în vederea practicării prostituţiei, în schimbul unor importante sume de bani. Activităţile de prostituţie – proxenetism au avut loc în principal pe teritoriul României, în municipiile Bucureşti, Tulcea, Braşov şi Călăraşi, dar şi în alte ţări – Italia, Elveţia, Principatul Monaco. Tinerele ce practicau prostituţia erau racolate de către membrii grupării, din rândul persoanelor cu un aspect fizic atrăgător, participante la diferite concursuri de frumuseţe sau prezentări de modă, selecţia fiind riguroasă, în principal, datorită faptului că beneficiarii prestaţiilor sexuale proveneau din rândul persoanelor publice, mediul oamenilor de afaceri, diferiţi cetăţeni străini potenţi financiar sau persoane din lumea mondenă”, se precizează în comunicatul de presă al DIICOT.

Andreea Marta își va petrece noaptea în atrestul DIICOT urmând ca mîine să fie dusă în fața instanței cu propunerea de arestare preventivă pentru 29 de zile.

Codruț Marta, fost șef de cabinet al lui Sorin Blejnar, fost șef al Fiscului, este dat dispărut și în urmărire generală prin Interpol, fiind cercetat într-un dosar de evaziune fiscală cu produse petroliere.