Breaking news

Andreea Marin a mers în Ciad pentru a afla povestea unui medic român

Ambasadorul UNICEF, Andreea Marin Bănică a mers în inima Africi, în Ciad pentru a afla de ce un român a decis să practice medicina pe continentul negru.

Odată ajunsă în Ciad, Andreea Marin a fost preluată de la aeroport cu o mașină rablagită care mergea precum o ”căruță”.

„Primul popas în drumul meu spre Ciad a fost aeroportul din Roma, este un obicei pe care îl am la fiecare plecare: la prima oprire îmi iau „carnețelul norocos” pe care- l folosesc apoi ca jurnal de călătorie. Așa s-au adunat carnetele colorate din întreaga lume, le cunosc după cotor, după miros, doar la atingere…Mai târziu, prima întâlnire cu medicul român care m-a făcut să străbat pământul până în inima moartă a Africii, și primul contact cu Ciadul au avut loc într-o mașină care mergea la fel de bine precum o căruță și un șofer ale cărui umor și detașare sunt contrastul atât de necesar pentru a rezista în fața vieții aride pe care populația de acolo o trăiește. Fotografia 6479 reprezintă momentul probelor în „studioul” pe care noi l-am amenajat ad-hoc, făcând „scaune” din cărămizi, pentru a realiza prima parte a interviului nostru”, povestește Andreea Marin peripețiile din Ciad.

Cu toate peripețiile și neajunsurile din Ciad, Andreea spune că deplasarea a meritat efortul și că este o lecție de viață pentru ea tot ceea ce a văzut în călătoria pe concinentul negru unde un român a ales să își profeseze meseria de medic.

Povestea integrală cu românul din Ciad va fi difuzată pe 1 iunie la Realitatea TV în cadrul campaniei ”Trezeşte România!”.