Breaking news

Andreea Chiţu, vicecampioană mondială la judo în Rusia

Andreea Chiţu a cucerit marţi, medalia de argint la Campionatele Mondiale de judo de la Celiabinsk din Rusia, la categoria 52 de kilograme.

andreea chitu - argint mondiale rusiaAndreea Chițu a fost învinsă în finală de Majlinda Kelmendi din Kosovo, care evoluează sub steagul Federaţiei Internaţionale (IJF).

Românca a avut primul tur liber în grupa D, iar în turul doi a învins-o pe Christianne Legentil din Mauritius. Ca mai apoi să o învingă pe sportiva italiană Odette Giuffrida.

În ultimul meci din grupa D, Andreea Chiţu a câştigat lupta cu nemțoaica Mareen Kraeh, numărul 3 mondial şi s-a calificat în semifinale.

În semifinale, românca a învins-o pe brazilianca Erika Miranda, numărul 2 mondial, câştigătoare a grupei C, pe care a învins-o.

În ultimul act, Andreea Chiţu a întâlnit-o pe deţinătoarea titlului mondial, Majlinda Kelmendi (Kosovo), dar care evoluează sub steagul IJF.

Andreea Chiţu a fost învinsă de Kelmendi printr-un waza-ri şi un yuko, astfel încât a intrat în posesia medaliei de argint.

Medaliile de bronz ale categoriei 52 de kilograme au fost câştigate de Erika Miranda (Brazilia) şi Natalia Kuziutina (Rusia).

Andreea Chiţu, în vârstă de 26 de ani, are în palmaresul său un titlul european, cucerit în 2012, medalie de argint la Europenele din 2013, dar şi medalie de bronz la Campionatul Mondial din 2011.

Andreea Chiţu este multiplă campioană naţională şi medaliată la competiţiile Grand Prix.

639 de sportivi din 110 ţări participă la Campionatul Mondial de judo are loc în Rusia, la Celiabinsk, între 25 şi 31 august

>