Breaking news

Andreea Chițu, medalie de aur la judo la Jocurile Europene de la Baku

Andreea Chițu a cucerit joi, medalia de aur la judo, la categoria 52 kg la Jocurile Europene de la Baku din Azerbaidjan. Este cea de-a zecea medalie cucerită de sportivii români la Baku.

andreea chituAndreea Chițu a adus cea de-a doua medalie de aur pentru România la Jocurile Europene de la Baku.

Românca a intrat direct în optimile de finală, câștigând meciul cu Roni Schwartz din Israel. În sferturi de finală, Andreea Chițu a dispus de italianca Odette Giuffrida, iar în semifinale s-a impus în fața germancei Mareen Kraeh.

În finală, Andreea Chițu a învins-o pe franțuzoaica Annabelle Euranie.

Din păcate, Larisa Florian a ratat medalia de bronz, fiind învinsă de germanca Mareen Kraeh.

Larisa Florian a trecut în șaisprezecimi de finlandeza Jaana Sundberg, în optimi a învins-o pe Kelly Edwards, fiind învinsă în sferturile de finală de rusoaica Natalia Kuziutina. În recalificări, Larisa Florian a dispus de olandeza Birgit Ente, iar în meciul pentru medalia de bronz o va înfrunta, joi, de la ora 18,00 (ora României) pe germanca Mareen Kraeh.

La categoria 48 kg, Violeta Dumitru a fost întrecută în șaisprezecimi de portugheza Leandra Freitas, iar Monica Ungureanu a pierdut în optimi meciul cu turcoaica Ebru Șahin.

În limitele categoriei 57 kg, Loredana Ohâi a trecut în șaisprezecimi de elvețianca Larissa Csatari, dar a fost învinsă în optimi de olandeza Sanne Verhagen. Corina Căprioriu, vicecampioană olimpică la Londra, a învins-o în optimi pe italianca Giulia Quintavalle, dar a pierdut în sferturi la Nora Gjakova (Kosovo), cedând și în recalificări, la Miryam Roper (Germania), și terminând pe locul 7.

La masculin, frații Amado și Remus Lazea au pierdut în primul tur (șaisprezecimi de finală). Amado Lazea (cat. 60 kg) a fost întrecut de Artion Arshanski (Israel), iar Remus Lazea (66 kg) a pierdut la belgianul Jasper Lefevere.

>