Breaking news

Andra și Vunk, interziși la TV, de către CNA – VIDEO

loading...

CNA a decis să interzică difuzarea la tv a videoclipurilor “Va fi bine”, aparținând Andrei şi “Aşa, şi!” al trupei Vunk, din cauză că aceste clipuri conţin plasare de produse fără a fi menţionat acest lucru.

andra - vunk - cnaPentru că fac reclamă mascată la produse, Andra și trupa Vunk au primit interzis la difuzarea pe tv. CNA a analizat joi, cele două videoclipuri, în urma unor sesizări și a decis că cele două clipuri muzicale încalcă legea audiovizuală.

În videoclipul trupei Vunk se face reclamă la Clinica Medlife, Mike’s Pub, 55 Jaz Music, Heineken, iar în videoclipul Andrei se face reclamă la vopsea Garnier, cafea Jacobs, Free Way Cola.

Membrii CNA au constatat că sesizările sunt întemeiate şi că în aceste cazuri a fost încălcat articolul 31, aliniatul 4, litera c şi alineatul 5 din Legea audiovizualului, potrivit căruia “Programele care conţin plasare deproduse trebuie să îndeplinească cumulativ cel puţin următoarele condiţii: c) să nu scoată în evidenţă în mod exagerat produsele în cauză. (5) Programele în care sunt inserate plasări de produse trebuie să cuprindă informaţii clare privind existenţa acestora, fiind identificate corespunzător atât la început, cât şi la sfârşit, precum şi la reluarea după o pauză publicitară, astfel încât să se evite orice confuzie din partea telespectatorului”.

Drept urmare, cele două videoclipuri nu mai pot fi difuzate pe tv în forma actuală.

loading...