Breaking news

Anchetă la Uricani după moartea a cinci mineri

loading...

O echipă formată din procurori, inspectori de muncă și reprezentanți ai minei Uricani au demarat o anchetă pentru a stabili circumstanțele în care s-a produs moartea celor cinci electricieni în subteran.

mina.uricani.jpgDin primele informații, explozia s-ar fi produs în urma acumulării de gaze la o adâncime de 430 metri. Minerii au coborât în subteran sâmbătă dimineaţă ca să repare unul dintre transformatore. Explozia de metan s-a produs în jurul orei 15.00, în momentul cuplării la curent a tabloului electric.

Potrivit conducerii Companiei Naţionale a Huilei (CNH) Petroşani, victimele sunt: Cosmin Calotă, de 36 de ani, inginer conducător formaţie de lucru energietic, Marian Cucu, de 41 de ani, electrician, şef de echipă, Cornel Borc Hici, de 36 de ani, electrician, Iulian Stoi, 36 de ani, electrician şi Ion Nădrag, de 36 de ani, electrician.

Cadavrele celor cinci mineri decedați au fost scoase din subteran de către salvatori, transportate la morga Spitalului de Urgenă Petroșani. De aici minerii decedați au fost luați de rude pentru a fi înmormântați.

În momentul când echipa de salvatori se pregătea să iasă din subteran s-a produs o a doua explozie. Însă nu niciunul dintre membrii echipei de salvatori nu au fost răniți.
Mina a fost închisă imediat şi investigaţia sistată pentru moment. Colegii minerilor morţi în explozia de sâmbătă sunt convinşi că tragedia putea fi evitată dacă ar fi avut condiţii mai bune de lucru.

Conducerea companiei Naţionale a Huilei crede că nu au fost respectate toate procedurile. Familiile celor cinci victime vor primi un ajutor financiar iar aparţinătorii familiei pot fi angajaţi  în cadrul companiei.

Ministrul Economiei, Ion Ariton, şi Igas se întâlnesc la această oră la Petroşani cu reprezentanţii Companiei Naţionale a Huilei (CNH)  și cu liderii de sindicat pentru a decide soarta minei Uricani.

loading...