Breaking news

Anchetă la Gorj după defrișările ilegale care au favorizat inundațiile

La trei zile după potopul care a făcut ravagii în județul Gorj, Ministrul Mediului și Schimbărilor Climatice Attila KORODI a aflat că în județ se fac defrișări ilegale și a dispus un control.

defrisari ilegale gorjMinistrul Attila Korodi a dispus Corpului de Control, Gărzii Naționale de Mediu, Agenției Naționale pentru Protecția Mediului, cât și Inspectoratelor Teritoriale de Regim Silvic și Vânătoare, să demareze controale amănunțite privind acordarea autorizațiilor de exploatare forestieră în județul Gorj.

,, Am dispus această anchetă pentru a ne asigura că inundațiile din România sunt datorate strict cauzelor naturale și nu exploatării forestiere în afara reglementărilor legale. Aștept concluziile anchetei pentru a vedea în ce măsura se impun eventuale corecții legislative ori răspunderi ale exploatatorilor sau instituțiilor care autorizează astfel de activități” declară Attila KORODI, ministrul Mediului și Schimbărilor Climatice.

Astfel, conform dispoziției ministrului mediului ancheta va urmări să verifice amenajamentele forestiere, autorizațiile de exploatare forestieră, cât și felul în care aceste autorizații au fost respectate de către exploatatori.

Ancheta va începe din Novaci și va continua și în celelalte localități din județ afectate de inundații.

>