Breaking news

Boagiu, ar fi primit drept mită un apartament de lux de la Nelu Iordache

Fostul Ministru al Transporturilor, Anca Boagiu ar fi primit un apartament de un milion de euro de la Nelu Iordache, patronul Romstrade, arestat pentru deturnare de fonduri europene.

Scena politică românească este pe cale să fie zguduită de cel mai grav caz de corupție din ultimii 20 de ani.

Surse apropiate anchetei procurorilor DNA, spun că Nelu Iordache ar fi construit apartamente la Constanța, cu banii europeni destinați construirii autostrăzii Nădlac-Arad. Unul din aceste apartamente a ajuns sub formă de donație la Anca Boagiu.

Anchetatorii  au ajuns la fostul ministru al Transporturilor, după ce au verificat tranzacțiile făcute de Nelu Iordache. Din avansul primit pe construcția autostrăzii, Nelu Iordache a cheltuit două milioane de euro pe achiziția de materiale de construcție locuințe.

Nelu Iordache i-a dat unul din apartamentele de lux di Mamaia unei persoane apropiate, care la rândul ei l-a donat fostului ministru Anca Boagiu.

În replică la aceste acuzații foarte grave, vicepreşedintele PDL Anca Boagiu susţine că nu are nimic de ascuns în privinţa bunurilor pe care le deţine, iar acest lucru poate fi verificat în declaraţiile sale de avere.

Remarc faptul că toate poziţiile mele publice referitoare la viitorul democratic al României deranjează rău. Dar asta nu mă va opri niciodată să lupt pentru o Românie europeană aflată în graniţele Uniunii Europene. (…) Nu am avut şi nici nu am nimic de ascuns. (…) Tot ce deţin este public şi este detaliat în declaraţiile de avere pe care le poate verifica orice cetăţean. Sunt un demnitar care a respectat întotdeauna toate rigorile legii, fapt care mi-a permis să sancţionez ferm orice abatere şi orice abuz”, a precizat vicepreşedintele PDL, prin intermediul unui comunicat de presă.

Anca Boagiu spune că în calitate de ministru al Transporturilor a luat măsuri în favoarea şi nu în defavoarea statului român, reușind astfel o economisire de 60 de milioane de euro în beneficiul statului român.

>