Breaking news

AnaMaria Nedelcu, extrădată în Canada pentru că și-ar fi răpit propriul copil

Curtea de Apel Bucureşti a decis marți, ca românca AnaMaria Nedelcu, să fie extrădată în Canada pentru că ar fi fugit în România cu copilul care era maltratat de tatăl canadian. Judecătorul român nu ține cu românca și o aruncă în gura justiției canadiene pentru a o condamna la zece ani de închisoare sub acuzația de răpire internațională de minori.

anamaria nedelcuDupă ce în urmă cu o lună de zile a arestat-o preventiv în mod abuziv, azi, judecătorul Viorel Adrian Podar de la Secţia a I-a penală a Curţii de Apel Bucureşti a hotărât extrădarea româncei Anamaria Nedelcu în Canada pentru a fi judecată pentru răpire internațională.

Mai exact, femeia a fugit cu copilul în România, întrucât soțul canadian își maltrata fiul.

Ana Maria Nedelcu a încălcat astfel ordinul de custodie comună cu tatăl copilului și riscă până la 10 ani de închisoare.

Femeia a dezvăluit că fiul său era închis pe întuneric, ars cu ţigara.

“Am nevoie de ajutorul tuturor românilor care mai au inimă în piept. Eu cred că este o eroare judiciară. Cazul meu va fi un caz după care se vor trata toate celelalte, tocmai de aceasta trebuie judecat cu corectitudine. Unul din avocaţii mei au depus deja un recurs. Copilul meu nu este orfan, are o mamă care a făcut totul pentru el. Încă este un copil fericit”, a declarat Ana Maria Nedelcu, după aflarea deciziei.

Din fericire, sentinţa nu este definitivă şi poate fi contestată la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, instanţa care a mai îndreptat o dată o soluţie dispusă în acest caz de acelaşi judecător de la CAB. S-a întâmplat pe 21 aprilie 2016, când ICCJ a revocat mandatul de arestare provizorie emis de Viorel Adrian Podar pe numele „răpitoarei”.

În schimb, Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti a decis să o apere pe româncă și a contestat decizia Curții de Apel la Înalta Curte de Casație și Justiție.

„Prin sentinţa penală nr. 90 din data de 24.05.2016, pronunţată în dosarul nr. 2559/2/2016 înregistrat la Curtea de Apel Bucureşti – Secţia I-a Penală, instanţa a dispus admiterea cererii de extrădare formulată de  autorităţile judiciare din Canada împotriva persoanei extrădabile NEDELCU ANAMARIA, pentru judecarea acesteia sub aspectul săvârşirii infracţiunii de răpire, cu încălcarea unui ordin de custodie, fapte pedepsite conform dispoziţiilor art. 282 alin. 1 a din Codul penal canadian. De asemenea, în baza art. 43 alin. 6 din Legea nr. 302/2004 republicată, a dispus luarea măsurii arestării în vederea predării persoanei extrădabile NEDELCU ANAMARIA, de la data rămânerii definitive a hotărârii până la predare. Având în vedere faptul că Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti a apreciat că nu sunt îndeplinite condiţiile prevăzute de lege pentru admiterea cererii de extrădare, raportat la infracţiunea corespondentă din legislaţia penală română, împotriva sentinţei penale nr. 90 din data de 24.05.2016, pronunţată în dosarul nr. 2559/2/2016 înregistrat la Curtea de Apel Bucureşti – Secţia I-a Penală, s-a formulat contestaţie în conformitate cu dispoziţiile art. 52 alin. 8 din Legea nr. 302/2004 privind cooperarea judiciară internaţională în materie penală republicată, calea de atac fiind suspensivă de executare”, se arată în comunicatul de Presă al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel București, remis exclusivNEWS.ro.

Anamaria Nedelcu a locuit în Canada până în 2014 când a decis să plece alături de unul dintre copii săi minori, deși pentru acesta avea ordin comun de custodie alături de tatăl lui. După plecare, tatăl copilului a făcut plângere penală iar acum femeia este urmărită penal pentru răpire și încălcarea unui ordin comun de custodie, fapte pentru care, în Canada, riscă până la 10 ani de închisoare.

>