Breaking news

Peste 500 de analize HIV false făcute la Spitalul Județean din Târgu Jiu

Caz șocant la Spitalul Județean din Târgu Jiu. Peste 500 de analize medicale pentru HIV SIDA și Sifilis, au fost falsificate. Cu alte cuvinte analizele nu au fost făcute niciodată dar plătite de CNAS.

analize medicaleAurelian Udristoiu, șeful Laboratorului de Analize Medicale din cadrul Spitalului Județean din Târgu Jiu este acuzat că și-a pus parafa pe sute de analize medicale pentru HIV SIDA și Sifilis false.

Acest lucru a fost scos la iveală de către o comisie de anchetă realizată la spital la solicitarea managerului Claudia Manu.

În urma raportului primit pe 9 ianuarie 2014, Claudia Manu a constatat că s-au înregistrat peste 500 de analize medicale fictive pentru HIV și sifilis, fără ca acestea să fi fost făcute în realitate. Principalul vinovat de aceste analize false este șeful laboratorului.

Controlul a vizat perioada septembrie – noiembrie 2013. Aceste analize medicale ar fi fost eliberate pentru anumite persoane pentru că aveau nevoie la anumite certificate. Medicul Aurelian Udristoiu este anchetat și în dosarul permiselor false.

În prezent, medicul incriminat în scandalul analizelor medicale false se află în concediu medical, fiind operat la București.

Managerul Spitalului Județean din Târgu Jiu a declarat miercuri la Antena 3 că va depune plângere penală pe numele șefului Laboratorului de Analize Medicale și că îl va demite din funcție imediat ce acesta va reveni din concediul medical.

Claudia Manu a spus că nu este vorba de analize realizate pacienților din spital, și că acestora li s-ar fi făcut analize corecte.

Analizele fictive au fost decontate de Casa Națională de Asigurări de Sănătate.