Breaking news

Analiză recentNEWS.ro: Românii au obținut rezultate de excepție la Australian Open 2015

România a înregistrat succese fantastice la Australian Open 2015. Potrivit unei analize recentNEWS.ro, rezultatele obținute de sportivii români la turneul de la Melbourne sunt fără precedent.

halep - tecău- copil - begu - mergea - australian open 2015Semifinale la dublu masculin prin Tecău, Halep în sferturi la simplu, Mergea sferturi la dublu, Begu a ajuns în optimi la simplu, iar Marius Copil, în turul doi la simplu masculin, scrie recentNEWS.ro.

România a fost reprezentată la Australian Open 2015 de nouă jucători de tenis: 6 fete: Simona Halep, Sorana Cîrstea, Irina Begu, Monica Niculescu, Alexandra Dulgheru, Raluca Olaru, și 3 băieți: Horia Tecău, Florin Mergea și Marius Copil.

Simona Halep, Irina Begu, Marius Copil, Horia Tecău și Florin Mergea au reușit performanțe fantastice la primul turneu de Grand Slam al Anului 2015. În timp ce Sorana Cîrstea, Alexandra Dulgheru, Monica Niculescu și Raluca Olaru, au dezamăgit prin prestații lamentabile.

Marius Copil a reușit prima mare surpriză la Australian Open 2015. Pentru prima dată în carieră a reușit să treacă de trei tururi de calificări și să acceadă pe tabloul principal al unui turneu de Grand Slam. Și nu s-a oprit aici, în primul tur al tabloului principal de simplu masculin l-a eliminat în trei seturi pe ibericul Pablo Andujar, locul 46 mondial. Iar mai apoi, în turul doi, a făcut un meci foarte bun în fața elvețianului Stanislas Wawrinka, deținătorul trofeului în 2014.

Irina Begu, prezentă pentru al patrulea an consecutiv pe tabloul principal de simplu feminin de la Australian Open, a reușit să acceadă în premieră în optimi de finală, unde a fost învinsă de canadianca Eugenie Bouchard.

Florin Mergea, prezent pentru al doilea an consecutiv pe tabloul principal de dublu masculin, a reușit să acceadă în premieră în sferturi de finală la Australian Open, alături de Dominic Inglot, fiind învinși de cuplul Tecău-Rojer.Mergea a reușit alături de britanic, să elimine celebrul cuplu american, frații Bryan, liderii clasamentului ATP de dublu masculin și principalii favoriți la turneul de dublu de la Australian Open 2015.

Simona Halep a reușit să acceadă pentru al doilea an consecutiv în sferturi de finală la Australian Open și a ratat pe propria mână, accederea în semifinale. Însă jocul slab din sfertul de finală cu Makarova, a privat-o de această performanță.

Horia Tecău a reușit cea mai bună performanță a delegației României la Australian Open 2015, semifinale la dublu masculin alături de Jean Julien Rojer.

Monica Niculescu – eliminată în primul tur la simplu feminin de Samantha Stosur, scor 6-4, 6-1

Monica Niculescu – eliminată în turul doi la dublu feminin unde a făcut pereche cu Vitalia Diatchenko. Cele două au fost învinse de perechea Raquel Kops-Jones/Abigail Spears, în trei seturi, scor 6-1, 3-6, 7-6(7-5). Iar în primul tur, au eliminat pe americancele Lauren Davis/Christina McHale, în trei seturi 6-2, 4-6, 6-3.

Alexandra Dulgheru – eliminată în primul tur la simplu feminin de Jarmila Gajdosova, scor 6-3, 6-4

Sorana Cîrstea – eliminată în primul tur la simplu feminin de Alexandra Panova, scor 7-5, 6-0

Raluca Olaru – eliminată în primul tur la dublu feminin, unde făcea pereche cu Tatjana Maria, de cuplul Lucie Safarova/Bethanie Mattek-Sands, scor 6-3, 6-2.

Irina Begu – eliminată în turul doi la dublu feminin, unde făcea pereche cu Lara Arruabarrena, de cuplul Jie Zheng/Yung-Jan Chan, cu scorul 6-4, 6-3. În primul tur, Begu și lara s-au impus în trei seturi, scor 5-7, 6-4, 6-4, în fața chinezoaicelor Zhaoxuan Yang/Qiu Yu Ye.

Horia Tecău – eliminat în primul tur la dublu mixt unde a făcut pereche cu Lucie Hradecka, de către cuplul Andreja Klepac/Chris Guccione, cu scorul de 6-1, 7-5.

Florin Mergea – eliminat în turul doi la dublu mixt, unde a făcut pereche cu Michaella Krajicek, de cuplul Kristina Mladenovic/Daniel Nestor , cu scorul de 6-4, 7-5. În primul tur au trecut de perechea Elina Svitolina/Raven Klaasen cu scorul de 6-1, 6-3.

>