Breaking news

Americanii fac afaceri de milioane de pe urma tragediei din 11 septembrie

Americanii au exploatat la maxim tragedia din 11 septembrie, soldată cu prăbușirea turnurilor gemene și cu moartea a 3.000 de oameni. De la industria cinematografică, la cea de muzică, industria textilă cât și industria turismului, toate au profitat de pe urma trsgediei, încercând să transforme nefericirea altora în fericirea celor cu bani.

AmericanFlagÎn primăvara lui 2006, tragedia Americii ajungea în multiplex. Blockbusterul United 93, o peliculă despre singurul zbor deturnat de terorişti care nu şi-a atins ţinta, a fost bine primit de critici, însă grosul banilor din tragedia naţională a SUA a fost încasat de filmul semnat de Oliver Stone. “World Trade Center”. Cu Nicholas Cage şi Maggie Gyllenhaal, filmul lui Oliver prezintă misiunile de salvare declanşate de autorităţi imediat după atacurile teroriste.

La Bollywood a fost lansat pe marile ecrane filmul “Tere Bin Laden”, o comedie în care un jurnalist pakistanez descoperă o sosie a liderului al Qaeda, Osama bin Laden. Acesta îl convinge să înregistreze un mesaj către reţeaua teroristă sperând să strângă astfel suficienţi bani pentru a emigra în SUA. Pelicula, interzisă în Pakistan, a obţinut încasări totale de circa 4,2 milioane dolari, în condiţiile în care producţia ei a costat circa 1,2 milioane dolari.

Cântăreţul de muzică country, Toby Keith, dorea să-şi cânte piesa, “Courtesy of the Red, White, and Blue (The Angry American)”, în faţa trupelor americanele la invadarea Afganistanului. În schimb, la sugestia comandantului marinei americane James L. Jones, actual consilier al preşedintelui Obama pe probleme de securitate naţională, şi-a pus creaţia pe un CD şi i-a dat drumul pe piaţă și a reușit să vândă  2,3 milioane de copii drept urmare a și adunat o avere frumuşică: 45 de milioane de dolari.

Și vânzarea de steaguri a înflorit după atacurile teroriste, astfel în 2001, de la circa 40 de milioane de steaguri vândute în  s-a ajuns la 100 de milioane de bucăți în 2002.

Pentru doar 15 dolari turiştii pot face un tur al locurilor unde mii de oameni şi-au pierdut viaţa. Alături de Statuia Libertăţii, locul pe care su-au ridicat odinioară trurnurile gemene a devenit o atracţie turistică a metropolei americane.

>