Breaking news

Americanii de la OmniTRAX Inc, eliminați din procedura de privatizare a CFR Marfă

loading...

Ministerul Transporturilor i-a descalificat pe americanii de la OmniTRAX Inc, astfel că CFR Marfă ar putea fi cumpărată fie de  S.C. GRUP FEROVIAR ROMÂN S.A. şi Asocierea S.C. TRANSFEROVIAR GRUP S.A. & DONAU FINANTZ GMBH.

cfr marfaÎn urma evaluării documentelor privind ofertele de privatizare, Ministerul Transporturilor precizează că americanii au fost descalificați.

”În urma analizării documentelor, s-a constatat că S.C. GRUP FEROVIAR ROMÂN S.A. şi Asocierea S.C. TRANSFEROVIAR GRUP S.A. & DONAU FINANTZ GMBH au depus ofertele preliminare şi neangajante şi comentariile asupra contractului de vânzare-cumpărare de acţiuni, conform Anunțului și Dosarului de Prezentare, iar plicul depus de către OmniTRAX Inc. nu conţinea oferta preliminară si neangajantă și nici comentariile asupra contractului de vânzare-cumpărare de acţiuni. Astfel, conform Anunțului, Comisia de Privatizare constituită la nivelul Ministerului Transporturilor va organiza și susține sesiuni de clarificări cu potențialii ofertanți care au depus documentaţia completă, şi anume ofertele preliminare şi neangajante şi comentariile asupra contractului de vânzare-cumpărare de acţiuni, respectiv cu S.C. GRUP FEROVIAR ROMÂN S.A. şi Asocierea S.C. TRANSFEROVIAR GRUP S.A. & DONAU FINANTZ GMBH”, se precizează în comunicatul de presă al Ministerului Transporturilor, remis exclusivNEWS.ro.

Potențialii cumpărători aveau obligația depunerii plicurilor conținând ofertele preliminare și neangajante precum și comentariile asupra cadrului contractual, până miercuri, 5 iunie 2013, ora 16.00, acesta fiind termen de decădere.

Pentru a participa la ultima etapă, respectiv licitaţia cu ofertă în plic, documentele de participare trebuie depuse până cel târziu în data de 19 iunie 2013, ora 12.00, acest termen fiind unul de decădere.

În data de 20.06.2013, ora 11.00, la sediul Ministerului Transporturilor, Comisia de Privatizare va proceda la deschiderea plicurilor cu documentele de participare la licitație, a ofertelor de cumpărare de acțiuni depuse și va stabili ofertantul adjudecatar .

Privatizarea SNTFM CFR MARFĂ S.A. se realizează printr-o procedură de vânzare de acţiuni prin metode combinate cu criterii de precalificare, constând în negociere pe bază de oferte preliminare şi neangajante, urmată de licitaţie cu ofertă în plic pentru un pachet de 51% din capitalul social al Societăţii.

loading...