Breaking news

Americanii, țepuiți de 40 milioane dolari de un clan de țigani români, falși clarvăzători

Un grup de țigani români care se dădeau drept clarvăzători au țeput zeci de mii de americani sub pretextul că au puteri miraculoase și le pot ghici viitorul. Pagubele se ridică la 40 milioane dolari.

tigani-prezicatoriZece membri ai clanului Marks, au fost arestaţi, în SUA, pentru înşelăciuni de 40 milioane de dolari. Țiganii îi păcăleau pe americani că le pot ghici viotorul  că îi pot scăpa de problemle din dragoste contra unor sume consistente de bani și bijuterii.

Liderul lanului, Nancy Marks (42 de ani) şi membrii familiei sale atrăgeau turişti naivi care erau pregătiţi să plătească oricât pentru a-şi afla viitorul.

Victimele erau păcălite să dea sume mari de bani şi bunuri materiale, în schimbul unor simple rugăciuni pentru îndepărtarea blestemelor.

Oficialii americani i-au arestat pe Nancy Marks şi pe alţi nouă membri ai familiei sale din New York şi Florida, pentru infracţiuni ce duc la pedepse de 20 de ani de închisoare, inclusiv conspiraţie, fraudă informatică, fraudă bancară şi spălare de bani.

Poliţia americană a confiscat o serie de bunuri ale clanului, precum o vilă în Florida, un iaht, monede de aur în valoare de aproape două milioane de dolari, cât și 14 maşini de lux și două motociclete Harley Davidson.

Membrii clanului au de înfruntat peste 60 de capete de acuzare, fiecare dintre ele ducând la o pedeapsă maximă de 20 de ani de închisoare.