Breaking news

Amendă colosală aplicată unei românce, şoferiţă de tir, de către poliţia daneză

Poliţia daneză i-a făcut un cadou „scump” unei şoferiţe de tir din România, în vârstă de doar 22 de ani. I-a aplicat omamendă colosală.

transport marfa

Şoferiţa, alături de colegul său de echipaj şi  de angajator, au fost amendati cu 255 000 de coroane daneze, echivalentul a peste 34 000 de euro, anunta site-ul soferidinromania.ro.

Amenda a fost aplicată după ce Politia a descoperit ca tir-ul nu are taxa de drum platita si ca au fost incalcate in mai multe randuri regulile in privinta numarului maxim de ore de condus si de obligativitatea pentru odihna. Ambii soferi au condus de mai multe ori fara cardul de sofer. Ambii romani si-au recunoscut greseala. Pe langa amenzi, cei doi s-au ales si cu o interdictie a conducerii TIR-ului timp de 6 luni pe teritoriul Danemarcei.

„Amenda cumulata de 34 000 de euro arata ca autoritatile iau in serios aceste probleme. Nu vom permite ca siguranta drumurilor daneze sa fie compromisa de soferi si de companii de transport care incalca regulile. Aceste campioane prezinta un risc ridicat daca soferul nu are odihna necesara, motiv pentru care continuam sa ne mentinem aplicarea stricta a sanctiunilor”a spus Henrik Fobian, reprezentant al politiei, citat de tv2east.dk.

Cei doi soferi romani au mai avut probleme din aceleasi motive si in urma cu numai cateva luni, intr-o alta tara europeana. Atunci au avut de platit ‘doar’ 7000 de euro.

În acest ritm, românii vor munci doar pentru a-şi plăti amenzile.