Breaking news

Amenajarea unui dormitor mic pentru o singură persoană

Pentru a avea succes, amenajarea unui dormitor trebuie să întrunească trei condiții: confort, design și comoditate. Totuși, cum le poți întruni dacă ai multe planuri, idei creative și dimensiunile dormitorului tău sunt mici?

C&C Home vine în ajutorul tău și îți spune că un dormitor mic nu înseamnă un sacrificiu al confortului sau al stilului în designul interior. Astfel, astăzi îți vom oferi câteva idei și recomandări pentru amenajarea unui dormitor mic perfect pentru o singură persoană.

Pentru dormitoarele mici, nuanțele deschise sunt cele mai populare pentru că reușesc să creeze impresia unui spațiu mai mare și mai aerisit. Nuanțele precum alb, bej, bleu deschis sau roz pudrat sunt versatile și pot fi ușor încadrate și accesorizate indiferent de stilul de amenajare.

Pentru un plus de efect al amenajarii, adaugă o nuanță deosebită și mai accentuată pe unul dintre pereți și transforma-l într-un motiv statement. Acesta trebuie zugrăvit într-o nuanță mai închisă decât restul încăperii, iar contrastul de culori va aduce o notă ușoară de dramatism.

Accesoriile perfecte pentru un dormitor mic

Pentru dormitoarele mici trebuie să ții cont că fiecare detaliu contează pentru a crea o atmosfera cât mai relaxantă, călduroasă și plăcută. Astfel, accesoriile, obiectele decorative și textilele au un rol esențial în amenajarea lui.

Seturi lenjerii de pat și cuverturile reprezintă notă interesantă de culoare de care dormitorul tău are nevoie, mai ales dacă ai ales culori deschise pentru pereți și dormitor. Astfel, alege textile în nuanțe complementare, astfel încât toate piesele existente să aibă o legătură cromatică. De asemena, pentru un plus de culoare poți opta pentru o lenjerie de pat turcoaz din bumbac 100% sau oricare altă culoare intensă.

Perdelele și draperiile au un alt rol estetic și funcțional în dormitor. Ele blochează lumina de afară și oferă intimitate, contribuind astfel la creare designului deosebit.

După cum știi deja, într-un dormitor mic, mobilă ocupă cea mai mare parte din spațiu, așadar un covor prea mare nu este potrivit. Cel mai potrivit este un covor un pic mai lat decât patul. De asemenea, culoarea lui trebuie să evidențieze nuanță podelei, fără a fi identice.

Oglinzile – elementul cheie dintr-un dormitor mic

Oglinzile au un rol stilistic foarte important, dar sunt și o modalitate perfectă pentru crearea unui spațiu mai luminos, mai mare și mai aerisit. Oglinzile sunt un element cheie al amenajării unui dormitor mic deoarece îmbină armonios latura practica și cea estetică. Mai mult decât atât, poți alege și piese de mobilier precum o noptieră sau o comodă care să aibă fețele sau sertarele cu oglindă.

Indiferent de dimensiunile pe care le are, dormitorul este spațiu relaxant care trebuie să îți ofere constant o stare de bine. Asigură-te că alegi piese de mobilier potrivite, culori relaxante, textile și accesorii calitative, din fibre naturale, precum cele din bumbac sau in.

>