Breaking news

Amenajarea unei gradini de vis: 5 idei care te vor inspira

Felul în care îți amenajezi grădina cântărește foarte mult în aspectul final al acesteia, așadar ar trebui să fii atent la modul în care fiecare element în parte concură pentru a-ți oferi un aspect deosebit la nivelul spațiului exterior. Iată câteva idei pe care le poți pune în aplicare pentru a te exploata la maxim spațiul aferent grădinii tale. 

Folosește decorațiuni de grădină

Oricât de frumoasă ar fi grădina ta ca ansamblu natural și poziționare, ar trebui să știi că întotdeauna există soluții pentru a îmbunătăți aspectul. Poți folosi decoratiuni de gradina cu forme și culori diferite, care să te ajute să scoți în evidență anumite zone ale grădinii.

Există o multitudine de tipuri de decorațiuni de grădină pe care le poți utiliza, începând de la ghivece, panouri suspendate, sau mobilier de grădină și terminând cu felinare sau lămpi care să îți ofere o lumină feerică în timpul nopții. 

Instalează un foișor de grădină

Foișoarele sunt o idee modernă de amenajare, fiind deosebit de estetice și de speciale. Realizate din lemn, cu sau fără închidere din material plastic, vei vedea că acestea reușesc să ofere grădinii tale un adevărat aspect de poveste.

Dacă vrei ca foișorul să fie cu adevărat feeric, poți folosi perdele și o galerie de luminițe care să strălucească discret în serile de vară, atunci când decizi să îți petreci timpul în sânul naturii. 

Foișoarele sunt ansambluri care permit în incintă chiar și servirea mesei, însă acest lucru depinde foarte mult și de dimensiunea pentru care optezi. În orice variantă însă, acestea sunt elegante și conferă grădinii tale un aspect deosebit, ce nu poate fi egalat de niciun alt tip de amenajare.

Folosește mobilier de grădină 

Mobilierul de grădină, special creat pentru a permite petrecerea timpului la exterior, este o soluție perfectă pentru amenajarea grădinilor. Acesta poate fi folosit în orice anotimp, datorită rezistenței, sau poate fi strâns și depozitat pe timpul iernii.

Mobilierul de grădină poate fi realizat din lemn sau din plastic, iar curățarea acestuia o poți face cu ușurință, fără a fi nevoie de investiții foarte mari. Practic, dacă ai un aparat de spălat cu presiune, pe care îl folosești spre exemplu pentru curățarea pavajelor, acesta îți va fi foarte util chiar și pentru curățarea mobilierului de grădină.

Pentru a crea un spațiu ideal în care să îți petreci timpul în mod calitativ poți folosi  mobilierul de grădină și pe terasă sau în zona piscinei

Folosește lumini speciale pentru noapte

Lămpile de grădină sunt o soluție perfectă pentru a conferi spațiului exterior un aspect de vis, însă în același timp poți opta pentru felinare sau pentru ghirlande luminoase. Acestea pot fi dispuse în zona pomilor sau a gardului viu, astfel încât să pui în valoare anumite porțiuni ale grădinii tale. 

Cu siguranță efectul va fi unul neașteptat, însă deosebit de frumos, care te va îmbia să îți petreci timpul cât mai mult în grădina ta amenajată. 

Instalează o pergolă retractabilă

Dacă vrei ca grădina și terasa ta să se bucure de cât mai multă umbră, astfel încât și tu să poți beneficia de aceasta, tot ce trebuie să faci este să instalezi în zona terasei o pergolă retractabilă. Aceasta îți va oferi protecție în cazul ploilor, dar te va și feri de soarele prea puternic al după-amiezii. 

Grădina ta poate arăta cu adevărat minunat dacă folosești aceste mici trucuri de amenajare, așa că nu le pierde din vedere atunci când începi amenajarea spațiului exterior. Nu uita că de fapt grădina este o extensie a spațiului interior, așa că decorează cu bun gust, respectând stilul principal în care este amenajată și locuința ta. 

Sursa foto: https://unsplash.com/photos/qMfjjGHEtSs